Dat was aangespannen door de Amsterdammer Vincent Everts. De trendwatcher kreeg vorig jaar twee bekeuringen voor bellen tijdens het rijden. Hij stelde dat hij alleen toezicht hoefde te houden op de autopilot en net als een rij-instructeur daarom wel in de auto mag bellen.

De kortgedingrechter bevestigt met de uitspraak een vonnis in een vergelijkbare zaak. Everts bepaalde waar de auto heen ging en hoe de auto moet handelen in noodsituaties, dat maakt hem de feitelijke bestuurder, stelt de rechter. Tesla zelf wijst er in Europa overigens ook op dat bestuurders altijd klaar moeten staan om in te grijpen.

Dat was aangespannen door de Amsterdammer Vincent Everts. De trendwatcher kreeg vorig jaar twee bekeuringen voor bellen tijdens het rijden. Hij stelde dat hij alleen toezicht hoefde te houden op de autopilot en net als een rij-instructeur daarom wel in de auto mag bellen.De kortgedingrechter bevestigt met de uitspraak een vonnis in een vergelijkbare zaak. Everts bepaalde waar de auto heen ging en hoe de auto moet handelen in noodsituaties, dat maakt hem de feitelijke bestuurder, stelt de rechter. Tesla zelf wijst er in Europa overigens ook op dat bestuurders altijd klaar moeten staan om in te grijpen.