De rechtbank in Den Haag doet donderdag 15 september uitspraak in het kortgeding dat de Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant Apple heeft aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse onderneming Samsung. Dat zei een woordvoerster van de Haagse rechtbank.

Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

Apple en Samsung liggen al langere tijd met elkaar in de clinch. Zo heeft Apple de verkoop van de nieuwe Samsungtablet Galaxy Tab 10.1 deze week laten verbieden door de rechtbank in het Duitse Düsseldorf. Het gaat om een tijdelijk verbod in de Europese Unie, met uitzondering van Nederland. Samsung heeft laten weten in beroep te gaan tegen het verbod.

Bron: Belga

De rechtbank in Den Haag doet donderdag 15 september uitspraak in het kortgeding dat de Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant Apple heeft aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse onderneming Samsung. Dat zei een woordvoerster van de Haagse rechtbank. Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets. Apple en Samsung liggen al langere tijd met elkaar in de clinch. Zo heeft Apple de verkoop van de nieuwe Samsungtablet Galaxy Tab 10.1 deze week laten verbieden door de rechtbank in het Duitse Düsseldorf. Het gaat om een tijdelijk verbod in de Europese Unie, met uitzondering van Nederland. Samsung heeft laten weten in beroep te gaan tegen het verbod. Bron: Belga