Zoals het er nu naar uitziet, wordt de Nederlandse Neelie Kroes Europees commissaris voor ICT. Kroes was tot dusver eurocommissaris voor mededinging.

Binnen de Nederlandse regering was er wat gekissebis over welke kandidaat naar voren zou geschoven worden voor de Europese Commissie. Uiteindelijk werd het toch de liberale Neelie Kroes, die tot nu toe de zware bevoegdheid van het concurrentiebeleid in handen had. In die hoedanigheid voerde ze een vrij rigoureus beleid, onder meer ook in mededingingszaken in de ict-wereld (vb. Microsoft, Intel, ...).

Die portefeuille zal ze niet behouden, maar de weg lijkt wel open te liggen voor de bevoegdheid van ICT. Dat is een nieuw directoraat-generaal van de Europese Commissie. Viviane Reding was tot dusver verantwoordelijk voor het vergelijkbare 'Informatiemaatschappij en Media'. Kroes zou trouwens ook veel kans maken op een vicevoorzitterspost van de Europese Commissie.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de Nederlandse Neelie Kroes Europees commissaris voor ICT. Kroes was tot dusver eurocommissaris voor mededinging. Binnen de Nederlandse regering was er wat gekissebis over welke kandidaat naar voren zou geschoven worden voor de Europese Commissie. Uiteindelijk werd het toch de liberale Neelie Kroes, die tot nu toe de zware bevoegdheid van het concurrentiebeleid in handen had. In die hoedanigheid voerde ze een vrij rigoureus beleid, onder meer ook in mededingingszaken in de ict-wereld (vb. Microsoft, Intel, ...). Die portefeuille zal ze niet behouden, maar de weg lijkt wel open te liggen voor de bevoegdheid van ICT. Dat is een nieuw directoraat-generaal van de Europese Commissie. Viviane Reding was tot dusver verantwoordelijk voor het vergelijkbare 'Informatiemaatschappij en Media'. Kroes zou trouwens ook veel kans maken op een vicevoorzitterspost van de Europese Commissie.