Neelie Kroes wil in haar nieuwe baan als EU-commissaris voor Digitale Agenda vooral inzetten op de aanleg van snel internet in de hele Europese Unie. Doel is dat alle Europeanen in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet.

Dat antwoordde de Nederlandse commissaris op schriftelijke vragen van Europarlementsleden, vooruitlopend op een hoorzitting over haar geschiktheid volgende week donderdag. Andere prioriteit van Neelie Kroes wordt dat Europeanen makkelijker kunnen kopen op buitenlandse sites. Nu kan dat soms niet wegens problemen met auteursrechten.

Ze wil ook internet veiliger maken, onder meer wat betreft videogames. Ze streeft ook naar extra steun voor ict-onderzoek en innovatie. Kroes zal voorts scherp letten op de tarieven van grensoverschrijdende gsm-gesprekken, sms-jes en mobiel internet, meldde ze.

Bron: Belga

Neelie Kroes wil in haar nieuwe baan als EU-commissaris voor Digitale Agenda vooral inzetten op de aanleg van snel internet in de hele Europese Unie. Doel is dat alle Europeanen in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet. Dat antwoordde de Nederlandse commissaris op schriftelijke vragen van Europarlementsleden, vooruitlopend op een hoorzitting over haar geschiktheid volgende week donderdag. Andere prioriteit van Neelie Kroes wordt dat Europeanen makkelijker kunnen kopen op buitenlandse sites. Nu kan dat soms niet wegens problemen met auteursrechten. Ze wil ook internet veiliger maken, onder meer wat betreft videogames. Ze streeft ook naar extra steun voor ict-onderzoek en innovatie. Kroes zal voorts scherp letten op de tarieven van grensoverschrijdende gsm-gesprekken, sms-jes en mobiel internet, meldde ze. Bron: Belga