Volgens bronnen van de doorgaans goed geïnformeerde techblog Re/Code is de verkoop van Perot Systems bijna rond. De weg ligt bijna open voor de Franse it-dienstenleverancier Atos die 4,2 tot 4,3 miljard dollar zou geboden hebben om de outsourcing services poot van Dell in handen te krijgen. In 2009 betaalde Dell nog 3,9 miljard dollar voor Perot Systems dat in 1988 opgericht werd door voormalig presidentskandidaat Ross Perot - ook in Plano (Texas) trouwens. Perot Systems telt voornamelijk overheidsklanten en klanten uit de gezondheidszorg.

De deal zou voor Dell op een goed moment komen om een stukje van de 45 miljard dollar aan schulden terug te betalen: schulden die het aangegaan is om technologiegigant EMC te kopen. Die acquisitie zou tegen oktober rond moeten zijn.

TCS

Ook Tata Consultancy Services (TCS) zou in de running geweest zijn, maar die gesprekken zouden nog steeds volgens Re/Code afgesprongen zijn nadat TCS geen hoger bod meer wou uitbrengen. Dell hoopte toch zo'n 5 miljard dollar uit de verkoop van Perot te puren. Ook Cognizant en NTT Data zouden geïnteresseerd (geweest) zijn.

Re/Code meent ook te weten dat Dell in totaal 10 miljard dollar wil ophalen door de verkoop van andere divisies. Mogelijk gaat het ook om Quest Software dat de techgigant in 2012 nog inlijfde. Zowel Dell als Atos houden de lippen stijf. TCS wil niet ingaan op marktspeculatie.

Volgens bronnen van de doorgaans goed geïnformeerde techblog Re/Code is de verkoop van Perot Systems bijna rond. De weg ligt bijna open voor de Franse it-dienstenleverancier Atos die 4,2 tot 4,3 miljard dollar zou geboden hebben om de outsourcing services poot van Dell in handen te krijgen. In 2009 betaalde Dell nog 3,9 miljard dollar voor Perot Systems dat in 1988 opgericht werd door voormalig presidentskandidaat Ross Perot - ook in Plano (Texas) trouwens. Perot Systems telt voornamelijk overheidsklanten en klanten uit de gezondheidszorg.De deal zou voor Dell op een goed moment komen om een stukje van de 45 miljard dollar aan schulden terug te betalen: schulden die het aangegaan is om technologiegigant EMC te kopen. Die acquisitie zou tegen oktober rond moeten zijn.TCSOok Tata Consultancy Services (TCS) zou in de running geweest zijn, maar die gesprekken zouden nog steeds volgens Re/Code afgesprongen zijn nadat TCS geen hoger bod meer wou uitbrengen. Dell hoopte toch zo'n 5 miljard dollar uit de verkoop van Perot te puren. Ook Cognizant en NTT Data zouden geïnteresseerd (geweest) zijn. Re/Code meent ook te weten dat Dell in totaal 10 miljard dollar wil ophalen door de verkoop van andere divisies. Mogelijk gaat het ook om Quest Software dat de techgigant in 2012 nog inlijfde. Zowel Dell als Atos houden de lippen stijf. TCS wil niet ingaan op marktspeculatie.