Hackers hebben negen Japanse ambassades en consulaten aangevallen. De computers werden afgelopen zomer al besmet met een virus. Ook de ambassade in Den Haag werd getroffen. De cyberaanvallers zouden het ook voorzien hebben op Japanse afvaardigingen in de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Canada, Zuid-Korea en Myanmar, zo schrijft de Japanse krant Yomiuri Shimbun. Het is niet bekend of de hackers informatie hebben buitgemaakt.

Het nieuws volgt op de onthulling dinsdag dat hackers hebben geprobeerd in te breken in computers van Japanse parlementsleden. Ze hebben mogelijk een maand lang e-mails van de politici kunnen lezen. De hackers lijken op zoek te zijn naar informatie over het buitenlandse en defensiebeleid van Japan, aldus de krant Asahi Shimbun.

Ook het defensiebedrijf Mitsubishi Heavy Industries zou zijn aangevallen. Hackers zouden daar onder meer informatie hebben achterhaald over door Japan aangekochte gevechtsvliegtuigen en helikopters.

De hackers zouden mogelijk banden hebben met China. Begin dit jaar waren er cyberaanvallen op Australië en Frankrijk. Ook toen werd met de beschuldigende vinger naar China gewezen.

Bron: Belga

Hackers hebben negen Japanse ambassades en consulaten aangevallen. De computers werden afgelopen zomer al besmet met een virus. Ook de ambassade in Den Haag werd getroffen. De cyberaanvallers zouden het ook voorzien hebben op Japanse afvaardigingen in de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Canada, Zuid-Korea en Myanmar, zo schrijft de Japanse krant Yomiuri Shimbun. Het is niet bekend of de hackers informatie hebben buitgemaakt. Het nieuws volgt op de onthulling dinsdag dat hackers hebben geprobeerd in te breken in computers van Japanse parlementsleden. Ze hebben mogelijk een maand lang e-mails van de politici kunnen lezen. De hackers lijken op zoek te zijn naar informatie over het buitenlandse en defensiebeleid van Japan, aldus de krant Asahi Shimbun. Ook het defensiebedrijf Mitsubishi Heavy Industries zou zijn aangevallen. Hackers zouden daar onder meer informatie hebben achterhaald over door Japan aangekochte gevechtsvliegtuigen en helikopters. De hackers zouden mogelijk banden hebben met China. Begin dit jaar waren er cyberaanvallen op Australië en Frankrijk. Ook toen werd met de beschuldigende vinger naar China gewezen.Bron: Belga