De internetvrijheid in de wereld is er trouwens voor het vijfde opeenvolgende jaar op achteruit gegaan. Vooral in Libië, Oekraïne en Frankrijk werd de situatie slechter. Bij onze zuiderburen werd in de nasleep van de terroristische aanslagen van begin dit jaar een omstreden spionagewet goedgekeurd. Daardoor krijgen de Franse inlichtingendiensten meer bevoegdheden om verdachte activiteiten online op te sporen.

In Oekraïne wordt verwezen naar het conflict in het oosten van het land en de "propaganda-oorlog met Rusland". In Libië wordt gesproken over "verontrustend geweld tegen bloggers."

Beste leerling inzake internetvrijheid is IJsland, gevolgd door Estland, Canada, Duitsland, Australië, de Verenigde Staten, Japan en Italië. België werd in de studie niet opgenomen. (Belga/WK)

De internetvrijheid in de wereld is er trouwens voor het vijfde opeenvolgende jaar op achteruit gegaan. Vooral in Libië, Oekraïne en Frankrijk werd de situatie slechter. Bij onze zuiderburen werd in de nasleep van de terroristische aanslagen van begin dit jaar een omstreden spionagewet goedgekeurd. Daardoor krijgen de Franse inlichtingendiensten meer bevoegdheden om verdachte activiteiten online op te sporen. In Oekraïne wordt verwezen naar het conflict in het oosten van het land en de "propaganda-oorlog met Rusland". In Libië wordt gesproken over "verontrustend geweld tegen bloggers." Beste leerling inzake internetvrijheid is IJsland, gevolgd door Estland, Canada, Duitsland, Australië, de Verenigde Staten, Japan en Italië. België werd in de studie niet opgenomen. (Belga/WK)