Met zijn nieuwe FAS2240-aanbod als instapmodel wil opslagspecialist NetApp dezelfde geïntegreerde functies bieden aan kmo's als aan de grote ondernemingen.

Eenvoud, rijkdom aan functies en evolutievermogen zijn de kernwoorden van het nieuwe, goedkopere FS2240-model binnen het FAS2000-gamma van NetApp (naast een prijsdaling op de FAS2040). "We willen een eenvormige en coherente opslag bieden, gaande van het grootste tot het kleinste model", benadrukt Jan Vleminckx, baas van NetApp Belux.

Een eenvormig platform dat het bedrijf ziet als een eerste stap op de weg naar cloud. Want een dergelijk gedeeld platform met virtualisatie van de servers, het netwerk en de opslag biedt in zijn ogen alleen maar voordelen: optimalisatie van de middelen (de silo's verdwijnen), vereenvoudigd en eenvormig beheer (minder personeel nodig), verhoogde beschikbaarheid, maximaal evolutievermogen, enz.

Bovendien kunnen de systemen genieten van het besturingssysteem Ontap, sinds kort in de versie 8.1. "We hebben dezelfde microkernel draaien op al onze platformen", vertelt Jan Vleminckx ons nog. Zo kunnen we maximaal evolueren, terwijl er bij de concurrentie steevast sprake is van een technologische breuk. Ook nieuw: versie 2.0 van OnCommand System Manager voor een geautomatiseerde configuratie en een geautomatiseerd beheer van de FAS2000.

Om dit aanbod aan de man te brengen steunt NetApp op zijn distributeur Altimate (die beschikt over een intern team van 7 NetApp-specialisten en eventueel een beroep kan doen op de dochteronderneming Belux). Altimate staat in voor de ondersteuning van een netwerk van Silver Partners (momenteel 47 in de Belux).

En om te bevestigen dat er veel aandacht gaat naar de kmo-markt, waar Europa in het algemeen en ons land in het bijzonder een voortrekkersrol spelen, zal NetApp in januari een "mini-FlexPod" voorstellen. We herinneren eraan dat FlexPod een vooraf geconfigureerd en gecertificeerd platform is (voor VMware, SAP of SharePoint bijvoorbeeld), dat rekencapaciteit, netwerk en opslag doet samengaan en gebaseerd is op Cisco UCS en NetApp.

Met zijn nieuwe FAS2240-aanbod als instapmodel wil opslagspecialist NetApp dezelfde geïntegreerde functies bieden aan kmo's als aan de grote ondernemingen. Eenvoud, rijkdom aan functies en evolutievermogen zijn de kernwoorden van het nieuwe, goedkopere FS2240-model binnen het FAS2000-gamma van NetApp (naast een prijsdaling op de FAS2040). "We willen een eenvormige en coherente opslag bieden, gaande van het grootste tot het kleinste model", benadrukt Jan Vleminckx, baas van NetApp Belux. Een eenvormig platform dat het bedrijf ziet als een eerste stap op de weg naar cloud. Want een dergelijk gedeeld platform met virtualisatie van de servers, het netwerk en de opslag biedt in zijn ogen alleen maar voordelen: optimalisatie van de middelen (de silo's verdwijnen), vereenvoudigd en eenvormig beheer (minder personeel nodig), verhoogde beschikbaarheid, maximaal evolutievermogen, enz. Bovendien kunnen de systemen genieten van het besturingssysteem Ontap, sinds kort in de versie 8.1. "We hebben dezelfde microkernel draaien op al onze platformen", vertelt Jan Vleminckx ons nog. Zo kunnen we maximaal evolueren, terwijl er bij de concurrentie steevast sprake is van een technologische breuk. Ook nieuw: versie 2.0 van OnCommand System Manager voor een geautomatiseerde configuratie en een geautomatiseerd beheer van de FAS2000. Om dit aanbod aan de man te brengen steunt NetApp op zijn distributeur Altimate (die beschikt over een intern team van 7 NetApp-specialisten en eventueel een beroep kan doen op de dochteronderneming Belux). Altimate staat in voor de ondersteuning van een netwerk van Silver Partners (momenteel 47 in de Belux). En om te bevestigen dat er veel aandacht gaat naar de kmo-markt, waar Europa in het algemeen en ons land in het bijzonder een voortrekkersrol spelen, zal NetApp in januari een "mini-FlexPod" voorstellen. We herinneren eraan dat FlexPod een vooraf geconfigureerd en gecertificeerd platform is (voor VMware, SAP of SharePoint bijvoorbeeld), dat rekencapaciteit, netwerk en opslag doet samengaan en gebaseerd is op Cisco UCS en NetApp.