Het 'Centre Hospitalier Universitaire' (CHU) van Charleroi heeft een SAN-oplossing van NetApp gekozen ter vervanging van de Clariion CX700 die 'end of life' is.

Voor dit nieuwe platform wilde het CHU de termijn verkorten waarbij gegevens niet beschikbaar zijn, door te opteren voor een oplossing met hoge beschikbaarheid. Ook de 'business continuity' wordt verzorgd via een disaster recovery plan op de drie sites (2 in Vésale, waarvan één nog in opbouw, in Montigny-le-Tilleul en één in 'l'Espace Santé' in Charleroi, onderling verbonden via glasvezel).

Het aanbod van NetApp in samenwerking met Bull omvat opslagarrays in de configuratie MetroCluster FAS6240 op de site in Vésale en een ClusterFS3240 array in 'l'Espace Santé' gecombineerd met SnapMirror-software. Ook asynchrone replicatie is mogelijk, en snapshot-technologie zorgt voor de consistentie van de gegevens alvorens een kopie naar de externe site overgebracht wordt.

Als voordelen van deze configuratie heeft NetApp het vooral over het eenvoudige management, de evenwichtige verdeling over de 2 sites, en het beheer van de infrastructuur. NetApp haalde het voor EMC, Fuji, Dell en HP.

Het 'Centre Hospitalier Universitaire' (CHU) van Charleroi heeft een SAN-oplossing van NetApp gekozen ter vervanging van de Clariion CX700 die 'end of life' is. Voor dit nieuwe platform wilde het CHU de termijn verkorten waarbij gegevens niet beschikbaar zijn, door te opteren voor een oplossing met hoge beschikbaarheid. Ook de 'business continuity' wordt verzorgd via een disaster recovery plan op de drie sites (2 in Vésale, waarvan één nog in opbouw, in Montigny-le-Tilleul en één in 'l'Espace Santé' in Charleroi, onderling verbonden via glasvezel). Het aanbod van NetApp in samenwerking met Bull omvat opslagarrays in de configuratie MetroCluster FAS6240 op de site in Vésale en een ClusterFS3240 array in 'l'Espace Santé' gecombineerd met SnapMirror-software. Ook asynchrone replicatie is mogelijk, en snapshot-technologie zorgt voor de consistentie van de gegevens alvorens een kopie naar de externe site overgebracht wordt. Als voordelen van deze configuratie heeft NetApp het vooral over het eenvoudige management, de evenwichtige verdeling over de 2 sites, en het beheer van de infrastructuur. NetApp haalde het voor EMC, Fuji, Dell en HP.