NetApp wil tegen eind volgend jaar het aantal werknemers verminderen met zes procent. Op een totaal van ongeveer 10.700 mensen komt dat neer op ongeveer 640 banen. Het bedrijf zet ook 50-60 miljoen dollar opzij om de kosten hiervan te betalen.

In februari kondigde het bedrijf al eens aan 1.500 mensen van de loonlijst te schrappen. Ook in 2015 moest vijftien procent van het bedrijf vertrekken. De meest recente ontslagronde wordt beschreven in een melding aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

NetApp specialiseert zich in data-opslag, onder meer voor datacenters. Maar naarmate meer bedrijven hun in-house infrastructuur inruilen voor een cloudoplossing, loopt NetApp inkomsten mis. Ceo George Kurian liet wel verstaan dat hij verwacht dat zijn bedrijf opnieuw zal groeien vanaf het fiscaal jaar 2018, dat in mei 2017 begint.

NetApp wil tegen eind volgend jaar het aantal werknemers verminderen met zes procent. Op een totaal van ongeveer 10.700 mensen komt dat neer op ongeveer 640 banen. Het bedrijf zet ook 50-60 miljoen dollar opzij om de kosten hiervan te betalen.In februari kondigde het bedrijf al eens aan 1.500 mensen van de loonlijst te schrappen. Ook in 2015 moest vijftien procent van het bedrijf vertrekken. De meest recente ontslagronde wordt beschreven in een melding aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC.NetApp specialiseert zich in data-opslag, onder meer voor datacenters. Maar naarmate meer bedrijven hun in-house infrastructuur inruilen voor een cloudoplossing, loopt NetApp inkomsten mis. Ceo George Kurian liet wel verstaan dat hij verwacht dat zijn bedrijf opnieuw zal groeien vanaf het fiscaal jaar 2018, dat in mei 2017 begint.