Storage leverancier NetApp neemt branchegenoot Data Domain over voor een bedrag van 1,5 miljard dollar.

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde data protectie, in plaats van tape-infrastructuur. Het wordt door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en 'data recovery' te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren.

Data Domain omschrijft zichzelf als fabrikant van 'enterprise protection storage systemen'. Het levert een appliance voor back-up to disk waarbij op block niveau aan deduplicatie wordt gedaan. Een technologie waarbij dubbele blocken slechts eenmalig worden opgeslagen met als resultaat een enorme compressie factor tot wel vijftig keer, waardoor de prijs van backup to disk gelijk aan tape is geworden.

Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances.

Bron: Computable

Storage leverancier NetApp neemt branchegenoot Data Domain over voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde data protectie, in plaats van tape-infrastructuur. Het wordt door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en 'data recovery' te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren. Data Domain omschrijft zichzelf als fabrikant van 'enterprise protection storage systemen'. Het levert een appliance voor back-up to disk waarbij op block niveau aan deduplicatie wordt gedaan. Een technologie waarbij dubbele blocken slechts eenmalig worden opgeslagen met als resultaat een enorme compressie factor tot wel vijftig keer, waardoor de prijs van backup to disk gelijk aan tape is geworden. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances. Bron: Computable