Netflix heeft in het eerste kwartaal van dit jaar, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten, meer abonnees binnengehaald dan verwacht. In de VS nam het aantal klanten met 2,3 miljoen toe, terwijl in de rest van de wereld 2,6 miljoen extra abonnees werden geworven. Netflix heeft nu in totaal ruim 62 miljoen abonnees.

De streamingdienst boekte in het eerste kwartaal wel fors minder winst, vooral als gevolg van een dure dollar. Dat blijkt uit eigen cijfers van de Amerikaanse streamingdienst.

Onder de streep hield Netflix 24 miljoen dollar (22,4 miljoen euro) over, tegen ruim 53 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1,6 miljard dollar. Dat was bijna een kwart meer dan in het eerste kwartaal van 2014.

(Belga/MI)

Netflix heeft in het eerste kwartaal van dit jaar, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten, meer abonnees binnengehaald dan verwacht. In de VS nam het aantal klanten met 2,3 miljoen toe, terwijl in de rest van de wereld 2,6 miljoen extra abonnees werden geworven. Netflix heeft nu in totaal ruim 62 miljoen abonnees. De streamingdienst boekte in het eerste kwartaal wel fors minder winst, vooral als gevolg van een dure dollar. Dat blijkt uit eigen cijfers van de Amerikaanse streamingdienst.Onder de streep hield Netflix 24 miljoen dollar (22,4 miljoen euro) over, tegen ruim 53 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1,6 miljard dollar. Dat was bijna een kwart meer dan in het eerste kwartaal van 2014. (Belga/MI)