Netflix zou met deze stap het voorbeeld volgen van Google en Apple. Die bedrijven introduceerden in 2019 al de gamingdiensten Google Stadia en Apple Arcade, waarvoor beide techreuzen een abonnementsformule hanteren. Ook e-commercegigant Amazon sprong al op de spelletjestrein, met Prime Gaming en de cloud-gamingdienst Amazon Luna.

'Zin in interactief entertainment'

De plannen voor games zijn volgens The Information, dat zich op ingewijden beroept, nog niet vastomlijnd. Netflix meldt het onlinevakblad graag te willen uitbreiden naar andere terreinen dan alleen tv en film.

'Onze abonnees waarderen de diversiteit van onze programma's. Daarom breiden we ons aanbod voortdurend uit en hebben we ook zin om meer te doen met interactief entertainment', laat een woordvoerder weten.

Netflix zou met deze stap het voorbeeld volgen van Google en Apple. Die bedrijven introduceerden in 2019 al de gamingdiensten Google Stadia en Apple Arcade, waarvoor beide techreuzen een abonnementsformule hanteren. Ook e-commercegigant Amazon sprong al op de spelletjestrein, met Prime Gaming en de cloud-gamingdienst Amazon Luna.De plannen voor games zijn volgens The Information, dat zich op ingewijden beroept, nog niet vastomlijnd. Netflix meldt het onlinevakblad graag te willen uitbreiden naar andere terreinen dan alleen tv en film.'Onze abonnees waarderen de diversiteit van onze programma's. Daarom breiden we ons aanbod voortdurend uit en hebben we ook zin om meer te doen met interactief entertainment', laat een woordvoerder weten.