De Duitse politie heeft een internationaal netwerk van cybercriminaliteit ontmanteld.

De voornaamste verdachten zijn vijf Esten, twee Duitsers en een Brit. Het Duitse onderzoek, dat werd gevoerd in samenwerking met de Estse en Britse politie. "Het was gericht tegen internetfraudeurs en makers van Trojaanse paarden", luidt het in een communiqué van de politie van Baden-Württemberg en Noord-Rijnland-Westfalen.

De verdachten zouden meer dan 260 bankoverschrijvingen gemanipuleerd hebben met behulp van Trojaanse paarden. "Maar", zo luidt het bij de politie, "dankzij deze samenwerking tussen de politiediensten kon een verlies 1,2 miljoen euro vermeden worden". Ongeveer 2,5 miljoen pc's, waaronder 400.000 in Duitsland, zijn besmet.

Bron: Belga

De Duitse politie heeft een internationaal netwerk van cybercriminaliteit ontmanteld. De voornaamste verdachten zijn vijf Esten, twee Duitsers en een Brit. Het Duitse onderzoek, dat werd gevoerd in samenwerking met de Estse en Britse politie. "Het was gericht tegen internetfraudeurs en makers van Trojaanse paarden", luidt het in een communiqué van de politie van Baden-Württemberg en Noord-Rijnland-Westfalen. De verdachten zouden meer dan 260 bankoverschrijvingen gemanipuleerd hebben met behulp van Trojaanse paarden. "Maar", zo luidt het bij de politie, "dankzij deze samenwerking tussen de politiediensten kon een verlies 1,2 miljoen euro vermeden worden". Ongeveer 2,5 miljoen pc's, waaronder 400.000 in Duitsland, zijn besmet. Bron: Belga