Digitale kranten hebben een nadeel: stukken van de weekendkrant delen met je huisgenoten en er over discussiëren, is moeilijk. De researchafdeling van de New York Times ontwikkelde een mogelijke oplossing: een sociale, interactieve "keukentafel" op basis van Microsoft Surface touchscreen technologie.

Huisgenoten die voorovergebogen de krant lezen op hun eigen iPad of andere tablet: de ontbijttafel wordt er niet echt gezelliger op. De researchafdeling van de New York Times heeft er iets op gevonden. Op basis van Microsoft Surface touchtechnologie ontwikkelde het een "keukentafel" waarop je gezamenlijk een digitale krant kunt lezen. Op het grote, interactieve scherm kunnen meerdere gebruikers tegelijk artikels lezen, foto's vergroten en delen met anderen via sociale netwerken.

Misschien wordt het in de toekomst zelfs mogelijk om een product op de tafel te plaatsen en dan relevante artikels uit de krant en natuurlijk ook advertenties te bekijken. Maar dan moet er nog gesleuteld worden aan de Surface-technologie van Microsoft, die overigens voorlopig nog altijd niet voor de gewone consument beschikbaar is. De R&D-afdeling van de NYT ontwikkelde trouwens ook een interactieve badkamerspiegel waarop je bijvoorbeeld de krant kunt lezen terwijl je je tanden poetst. Je kunt de spiegel met lichaamsbewegingen bedienen die worden gelezen door Microsoft Kinect-technologie.

Digitale kranten hebben een nadeel: stukken van de weekendkrant delen met je huisgenoten en er over discussiëren, is moeilijk. De researchafdeling van de New York Times ontwikkelde een mogelijke oplossing: een sociale, interactieve "keukentafel" op basis van Microsoft Surface touchscreen technologie. Huisgenoten die voorovergebogen de krant lezen op hun eigen iPad of andere tablet: de ontbijttafel wordt er niet echt gezelliger op. De researchafdeling van de New York Times heeft er iets op gevonden. Op basis van Microsoft Surface touchtechnologie ontwikkelde het een "keukentafel" waarop je gezamenlijk een digitale krant kunt lezen. Op het grote, interactieve scherm kunnen meerdere gebruikers tegelijk artikels lezen, foto's vergroten en delen met anderen via sociale netwerken. Misschien wordt het in de toekomst zelfs mogelijk om een product op de tafel te plaatsen en dan relevante artikels uit de krant en natuurlijk ook advertenties te bekijken. Maar dan moet er nog gesleuteld worden aan de Surface-technologie van Microsoft, die overigens voorlopig nog altijd niet voor de gewone consument beschikbaar is. De R&D-afdeling van de NYT ontwikkelde trouwens ook een interactieve badkamerspiegel waarop je bijvoorbeeld de krant kunt lezen terwijl je je tanden poetst. Je kunt de spiegel met lichaamsbewegingen bedienen die worden gelezen door Microsoft Kinect-technologie.