In België is er één kanshebber uit de ict-wereld voor de titel 'Onderneming van het Jaar', met name in Vlaanderen. Bij de Franstalige wedstrijd moeten we het dit jaar zonder ict-naam stellen.

In Vlaanderen zijn de specialist in recyclage van metalen en plastics Group Galloo Recycling, chemiebedrijf Taminco en satellietcommunicatiebedrijf Newtec genomineerd door organisator Ernst & Young. In Wallonië gaat het om kledingbedrijf Cameleon, bouwbedrijf Cop&Portier, restaurantketen EXKi, onderhoudsbedrijf IRIS Group en ciderfabrikant Stassen.

Toch één ict-bedrijf dat kans maakt op de prijs dus. Specialist in satellietcommunicatie Newtec is in 1985 opgericht door Dirk Breynaert en Jean-Marie Maes.Vandaag heeft het bedrijf, met hoofdkantoor in Sint-Niklaas, filialen en r&d-faciliteiten in de Verenigde Staten, Singapore, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Duitsland en Frankrijk. Televisieomroepen, satellietoperatoren en telecombedrijven over de hele wereld vertrouwen dagelijks op Newtec-apparatuur om hun digitale televisie en datanetwerken uit te bouwen. Het bedrijf heeft zowat alle grote tv-zenders ter wereld als klant, naast operatoren als Deutsche Telekom, Orange of Telefonica.

Er werken zo'n 280 mensen bij Newtec. Het bedrijf draaide in 2009 een omzet van 66,4 miljoen euro met een winst van ruim 3 miljoen euro.

"De Onderneming van het Jaar-award zet zowel grote ondernemingen als kleinere familiebedrijven in de kijker die opvallen door hun groei en zin voor innovatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur", luidt het bij Ernst & Young.

Vorig jaar won in Vlaanderen amusementfirma Studio 100 de wedstrijd. In Wallonië was dat web- en reclamebedrijf Proximedia. Ict-bedrijven die de prijs in het verleden wonnen zijn onder meer Metris, Option, Melexis, Icos Vision Systems en Real Software.

In België is er één kanshebber uit de ict-wereld voor de titel 'Onderneming van het Jaar', met name in Vlaanderen. Bij de Franstalige wedstrijd moeten we het dit jaar zonder ict-naam stellen. In Vlaanderen zijn de specialist in recyclage van metalen en plastics Group Galloo Recycling, chemiebedrijf Taminco en satellietcommunicatiebedrijf Newtec genomineerd door organisator Ernst & Young. In Wallonië gaat het om kledingbedrijf Cameleon, bouwbedrijf Cop&Portier, restaurantketen EXKi, onderhoudsbedrijf IRIS Group en ciderfabrikant Stassen. Toch één ict-bedrijf dat kans maakt op de prijs dus. Specialist in satellietcommunicatie Newtec is in 1985 opgericht door Dirk Breynaert en Jean-Marie Maes.Vandaag heeft het bedrijf, met hoofdkantoor in Sint-Niklaas, filialen en r&d-faciliteiten in de Verenigde Staten, Singapore, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Duitsland en Frankrijk. Televisieomroepen, satellietoperatoren en telecombedrijven over de hele wereld vertrouwen dagelijks op Newtec-apparatuur om hun digitale televisie en datanetwerken uit te bouwen. Het bedrijf heeft zowat alle grote tv-zenders ter wereld als klant, naast operatoren als Deutsche Telekom, Orange of Telefonica. Er werken zo'n 280 mensen bij Newtec. Het bedrijf draaide in 2009 een omzet van 66,4 miljoen euro met een winst van ruim 3 miljoen euro. "De Onderneming van het Jaar-award zet zowel grote ondernemingen als kleinere familiebedrijven in de kijker die opvallen door hun groei en zin voor innovatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur", luidt het bij Ernst & Young. Vorig jaar won in Vlaanderen amusementfirma Studio 100 de wedstrijd. In Wallonië was dat web- en reclamebedrijf Proximedia. Ict-bedrijven die de prijs in het verleden wonnen zijn onder meer Metris, Option, Melexis, Icos Vision Systems en Real Software.