Het bedrijf Newtec uit Sint-Niklaas heeft de Open Bedrijvendag-award voor Technologische innovatie gewonnen.

Newtec is een pionier op het gebied van satellietcommunicatie en stelt meer dan 290 personen te werk in vier continenten. De jury koos Newtec als winnaar, omdat het bedrijf "door het internet oegankelijker te maken elektronisch communiceren en zakendoen mogelijkmaakt voor iedereen". Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Atlas Copco Belgium en Prime Water International.

De awards zijn gekoppeld aan de 18de editie van de Open bedrijvendag, die op zondag 5 oktober plaatsvindt met als thema 'Technologische Innovatie'. Dit jaar openen 438 bedrijven de deuren. Vorig jaar telde het eendaagse evenement een recordaantal van 800.000 bezoekers.

Het thema kwam er op vraag van Patricia Ceysens (Open Vld), Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, die ook de awards uitreikte. Volgens de minister zijn technologisch innovatieve bedrijven nog veel te weinig bekend bij het publiek, en in het bijzonder bij de jongeren.

"Het stimuleren van technologische innovatie is bijzonder belangrijk, indien we onze positie als welvarende innovatie-economie willen behouden. De huidige financiële crisis en de groeivertraging van de wereldeconomie zijn daarbij een extra stimulans", aldus Ceysens.

Bron: Belga

Het bedrijf Newtec uit Sint-Niklaas heeft de Open Bedrijvendag-award voor Technologische innovatie gewonnen. Newtec is een pionier op het gebied van satellietcommunicatie en stelt meer dan 290 personen te werk in vier continenten. De jury koos Newtec als winnaar, omdat het bedrijf "door het internet oegankelijker te maken elektronisch communiceren en zakendoen mogelijkmaakt voor iedereen". Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Atlas Copco Belgium en Prime Water International. De awards zijn gekoppeld aan de 18de editie van de Open bedrijvendag, die op zondag 5 oktober plaatsvindt met als thema 'Technologische Innovatie'. Dit jaar openen 438 bedrijven de deuren. Vorig jaar telde het eendaagse evenement een recordaantal van 800.000 bezoekers. Het thema kwam er op vraag van Patricia Ceysens (Open Vld), Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, die ook de awards uitreikte. Volgens de minister zijn technologisch innovatieve bedrijven nog veel te weinig bekend bij het publiek, en in het bijzonder bij de jongeren. "Het stimuleren van technologische innovatie is bijzonder belangrijk, indien we onze positie als welvarende innovatie-economie willen behouden. De huidige financiële crisis en de groeivertraging van de wereldeconomie zijn daarbij een extra stimulans", aldus Ceysens. Bron: Belga