Newtel heeft onlangs een raamcontract afgesloten met de provincie Vlaams Brabant.

Newtel staat in voor de levering, installatie en onderhoud van de telefonie-infrastructuur voor het provinciebestuur Vlaams-Brabant. De totale contractwaarde, exclusief buitendiensten, bedraagt 371.351 euro over 4 jaar. Onderhoud meegerekend komt het raamcontract uit op 400.000 euro.

In een eerste fase wordt de huidige telefooncentrale van het provinciehuis vervangen door een Aastra 5000 platform dat is opgebouwd rond 2 SIP Call Servers die draaien op VMware voor 800 vaste en 150 mobiele gebruikers via IP Dect. Newtel optimaliseert ook het bestaande datanetwerk voor voice-over-ip. Ongeveer 650 mobiele gebruikers migreren naar een vast toestel. Om dat vlot te laten verlopen, werd in de aanbesteding veel aandacht besteed aan change management.

Newtel start nog deze maand met de werken. Er is ook een optie voorzien om de 25 buitendiensten te migreren naar hetzelfde communicatieplatform als het provinciehuis.

Newtel heeft onlangs een raamcontract afgesloten met de provincie Vlaams Brabant. Newtel staat in voor de levering, installatie en onderhoud van de telefonie-infrastructuur voor het provinciebestuur Vlaams-Brabant. De totale contractwaarde, exclusief buitendiensten, bedraagt 371.351 euro over 4 jaar. Onderhoud meegerekend komt het raamcontract uit op 400.000 euro. In een eerste fase wordt de huidige telefooncentrale van het provinciehuis vervangen door een Aastra 5000 platform dat is opgebouwd rond 2 SIP Call Servers die draaien op VMware voor 800 vaste en 150 mobiele gebruikers via IP Dect. Newtel optimaliseert ook het bestaande datanetwerk voor voice-over-ip. Ongeveer 650 mobiele gebruikers migreren naar een vast toestel. Om dat vlot te laten verlopen, werd in de aanbesteding veel aandacht besteed aan change management. Newtel start nog deze maand met de werken. Er is ook een optie voorzien om de 25 buitendiensten te migreren naar hetzelfde communicatieplatform als het provinciehuis.