Kabelreuzen Nexans en Sumitomo Electric Industries (SEI) maken van de Belgische Nexans-dochter Opticable een joint-venture. Dat om sterk te staan op de groeiende Europese markt voor Fiber To The Home (FTTH).

Het Belgische Opticable is onderdeel van de Nexans Groep en gespecialiseerd in ontwerp, productie en verkoop van glasvezelkabels voor telecommunicatienetwerken. SEI neemt nu een aandeel van 40 procent in Opticable, waardoor het bedrijf feitelijk een joint-venture wordt.

Beide firma's willen sterker staan op de groeiende Europese markt voor glasvezelnetwerken tot bij de abonnee (FTTH of Fiber To The Home) en over FTTx-toepassingen in het algemeen. De transactie, die nog goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, zou begin 2009 rond moeten zijn.

Nexans spreekt van "de laatste fase" in de nieuwe telecomstrategie. Het bedrijf had zich na de sluiting van zijn vestiging in Santander eerder al teruggetrokken uit koperkabels voor de telecomsector. Ook Nexans Harnesses in Huizingen werd eerder dit jaar te koop gezet.

Nexans draaide vorig jaar een omzet van 7,4 miljard euro met 22.800 mensen. SEI draait een omzet van 25,3 miljard dollar met meer dan 150.000 mensen wereldwijd.

Kabelreuzen Nexans en Sumitomo Electric Industries (SEI) maken van de Belgische Nexans-dochter Opticable een joint-venture. Dat om sterk te staan op de groeiende Europese markt voor Fiber To The Home (FTTH). Het Belgische Opticable is onderdeel van de Nexans Groep en gespecialiseerd in ontwerp, productie en verkoop van glasvezelkabels voor telecommunicatienetwerken. SEI neemt nu een aandeel van 40 procent in Opticable, waardoor het bedrijf feitelijk een joint-venture wordt. Beide firma's willen sterker staan op de groeiende Europese markt voor glasvezelnetwerken tot bij de abonnee (FTTH of Fiber To The Home) en over FTTx-toepassingen in het algemeen. De transactie, die nog goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, zou begin 2009 rond moeten zijn. Nexans spreekt van "de laatste fase" in de nieuwe telecomstrategie. Het bedrijf had zich na de sluiting van zijn vestiging in Santander eerder al teruggetrokken uit koperkabels voor de telecomsector. Ook Nexans Harnesses in Huizingen werd eerder dit jaar te koop gezet. Nexans draaide vorig jaar een omzet van 7,4 miljard euro met 22.800 mensen. SEI draait een omzet van 25,3 miljard dollar met meer dan 150.000 mensen wereldwijd.