Het Franse kabelbedrijf Nexans heeft een contract van 90 miljoen euro binnengehaald bij de Spaanse energienetbeheerder REE. Vorige maand tekende het al een deal van 75 miljoen euro met Statoil.

Het recentste contract van 90 miljoen euro met REE (Red Eléctrica de España), de beheerder van het Spaanse energienet en eigenaar van het hoogspanningsnetwerk behelst de levering van een nieuwe, 115 km lange onderzeese hoogspanningsverbinding tussen Mallorca en Ibiza. Dat maakt deel uit van het grote project van REE om de Balearen vte erbinden met het Iberisch schiereiland om de elektriciteitsvoorziening op de eilanden te waarborgen en de betrouwbaarheid ervan te verbeteren.

Binnen het nieuwe contract breidt Nexans de verbinding uit naar Ibiza door de aanleg van een onderzeese gelijkspanningskabel van 132 kV. De 100 MW-verbinding wordt de langste drie-aderige hoogspanningskabel en ook de diepst gelegen kabel, op een diepte van 750 meter. Naast de levering van 115 km onderzeese kabel omvat het project 24 km enkeladerige hoogspanningslandkabel uit de Nexans-fabriek in Charleroi, België, met accessoires van Nexans Cossonay in Zwitserland.

Precies een maand geleden scoorde Nexans ook al een deal bij het Noorse Statoil voor het ontwerpen, produceren en leveren van in totaal 165 km energiekabels, statische en dynamische power umbilicals en de benodigde accessoires, voor het Åsgard olie- en gasveld in de Noorse Zee. Die opdracht was goed voor maar liefst 75 miljoen euro.

Het Franse kabelbedrijf Nexans heeft een contract van 90 miljoen euro binnengehaald bij de Spaanse energienetbeheerder REE. Vorige maand tekende het al een deal van 75 miljoen euro met Statoil. Het recentste contract van 90 miljoen euro met REE (Red Eléctrica de España), de beheerder van het Spaanse energienet en eigenaar van het hoogspanningsnetwerk behelst de levering van een nieuwe, 115 km lange onderzeese hoogspanningsverbinding tussen Mallorca en Ibiza. Dat maakt deel uit van het grote project van REE om de Balearen vte erbinden met het Iberisch schiereiland om de elektriciteitsvoorziening op de eilanden te waarborgen en de betrouwbaarheid ervan te verbeteren. Binnen het nieuwe contract breidt Nexans de verbinding uit naar Ibiza door de aanleg van een onderzeese gelijkspanningskabel van 132 kV. De 100 MW-verbinding wordt de langste drie-aderige hoogspanningskabel en ook de diepst gelegen kabel, op een diepte van 750 meter. Naast de levering van 115 km onderzeese kabel omvat het project 24 km enkeladerige hoogspanningslandkabel uit de Nexans-fabriek in Charleroi, België, met accessoires van Nexans Cossonay in Zwitserland. Precies een maand geleden scoorde Nexans ook al een deal bij het Noorse Statoil voor het ontwerpen, produceren en leveren van in totaal 165 km energiekabels, statische en dynamische power umbilicals en de benodigde accessoires, voor het Åsgard olie- en gasveld in de Noorse Zee. Die opdracht was goed voor maar liefst 75 miljoen euro.