Het netto-banenverlies in de Belgische vestigingen van de Franse glasvezelkabelexpert Nexans zou relatief beperkt blijven. Dat zegt vakbondsman Bart Deceukelier van ACV Metea in een reactie op de grote herstructurering van zijn bedrijf. In de vestiging van Charleroi verdwijnt wel een productielijn, terwijl Dour er een lijn bij krijgt. Volgens Deceukelier verdwijnen er in Charleroi zeven banen, terwijl Dour er een tiental extra krijgt omdat het een productielijn uit het Duitse Mönchengladbach overneemt.

Voorts verdwijnen er enkele banen in administratieve diensten, bijvoorbeeld in Buizingen, maar "de impact valt relatief mee". Een globaal cijfer voor België heeft Deceukelier nog niet. Bij Nexans in België werken 1.100 mensen, verspreid over verschillende vestigingen.

De vakbondsman geeft nog mee dat Nexans een volledige vestiging in het Franse Lyon gaat sluiten.

Nexans kondigde dinsdag een Europese reorganisatie aan die vooral Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en België zou treffen. De maatregelen zouden leiden tot het verlies van 468 banen (waarvan 206 in Frankrijk), maar ook tot de verplaatsing van 462 andere jobs en de creatie van 39 nieuwe posities.

Nexans werkt in een markt die wordt geconfronteerd met "een aantal grote uitdagingen", legde de multinational dinsdag nog uit. "Dit is in het bijzonder het geval in Europa, waar een gebrek aan groei, overcapaciteit en stevige concurrentie betekenen dat de bedrijven van de groep maatregelen moeten overwegen om de toestand aan te pakken."

(Belga/FT)

Het netto-banenverlies in de Belgische vestigingen van de Franse glasvezelkabelexpert Nexans zou relatief beperkt blijven. Dat zegt vakbondsman Bart Deceukelier van ACV Metea in een reactie op de grote herstructurering van zijn bedrijf. In de vestiging van Charleroi verdwijnt wel een productielijn, terwijl Dour er een lijn bij krijgt. Volgens Deceukelier verdwijnen er in Charleroi zeven banen, terwijl Dour er een tiental extra krijgt omdat het een productielijn uit het Duitse Mönchengladbach overneemt. Voorts verdwijnen er enkele banen in administratieve diensten, bijvoorbeeld in Buizingen, maar "de impact valt relatief mee". Een globaal cijfer voor België heeft Deceukelier nog niet. Bij Nexans in België werken 1.100 mensen, verspreid over verschillende vestigingen. De vakbondsman geeft nog mee dat Nexans een volledige vestiging in het Franse Lyon gaat sluiten. Nexans kondigde dinsdag een Europese reorganisatie aan die vooral Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en België zou treffen. De maatregelen zouden leiden tot het verlies van 468 banen (waarvan 206 in Frankrijk), maar ook tot de verplaatsing van 462 andere jobs en de creatie van 39 nieuwe posities. Nexans werkt in een markt die wordt geconfronteerd met "een aantal grote uitdagingen", legde de multinational dinsdag nog uit. "Dit is in het bijzonder het geval in Europa, waar een gebrek aan groei, overcapaciteit en stevige concurrentie betekenen dat de bedrijven van de groep maatregelen moeten overwegen om de toestand aan te pakken." (Belga/FT)