Met Nextel Global, zoals de oplossing heet, komen de functies van een klassieke lijn of Unified Communication naar een mobiele telefoon. Het bedrijf gaat de oplossing deels zelf en deels via partners aanbieden en mikt op middelgrote tot zeer grote bedrijven.

De oplossing biedt full call control op alle inkomende en uitgaande gesprekken, onder meer via een webportal. Zo doet het negentig procent van de functies die je met unified communication kan.

Nextel Global werd zelf ontwikkeld door het bedrijf maar is samengesteld uit verschillende oplossingen, onder meer van een Scandinanvische leverancier, op basis van IP Centrex. "De core is aangekochte software, maar daarop doen we onze eigen ontwikkeling", zegt Geert De Westelinck, business Director operator Services bij Nextel.

Met Nextel Global, zoals de oplossing heet, komen de functies van een klassieke lijn of Unified Communication naar een mobiele telefoon. Het bedrijf gaat de oplossing deels zelf en deels via partners aanbieden en mikt op middelgrote tot zeer grote bedrijven.De oplossing biedt full call control op alle inkomende en uitgaande gesprekken, onder meer via een webportal. Zo doet het negentig procent van de functies die je met unified communication kan. Nextel Global werd zelf ontwikkeld door het bedrijf maar is samengesteld uit verschillende oplossingen, onder meer van een Scandinanvische leverancier, op basis van IP Centrex. "De core is aangekochte software, maar daarop doen we onze eigen ontwikkeling", zegt Geert De Westelinck, business Director operator Services bij Nextel.