Integrator NextiraOne kiest voor Cisco en zal de datacentertechnologie van het Amerikaanse netwerkbedrijf in de markt duwen. Het duidt op een steeds verdere polarisatie tussen Cisco en HP.

NextiraOne-ceo David Winn heef dus partij gekozen en gaat voluit voor Cisco. Het omarmt diens datacentertechnologie, waaronder switching, storage, virtualisatie en servers. "Het is een internationaal project. België zit samen met de buurlanden in de eerste golf", vertelt Ingrid De Latte, managing director van NextiraOne Benelux. De netwerkintegrator, één van de laatste operatoronafhankelijke spelers, heeft reeds datacenters uitgebouwd voor onder andere de KBC groep en de Rotshild Bank. Voor NextiraOne is het trekken van de Cisco-kaart een stevige investering want nogal wat netwerkingenieurs moeten daarvoor een peperdure opleiding bij Cisco volgen.

NextiraOne is ook lang niet de enige speler die Cisco volgt. Ook Dimension Data en Belgacom zitten al op dezelfde lijn. Pol Van Biervliet, Cisco general manager Belux, geeft aan dat die datacentertechnologie al voor "veel meer dan 10 procent van de omzet staat. Dat moet de komende twaalf maanden zeker nog verdubbelen." Volgens TrendsTop draaide Cisco in 2009 in ons land 125 miljoen euro omzet. Van Biervliet geeft wel toe dat de verkoop van de vorig jaar aangekondigde servers nog niet piekt, "maar dat vraagt tijd."

Met die serverproductie kwam Cisco rechtstreeks in de biotoop van HP terecht dat onder andere met de overname van netwerkspecialist 3Com voluit de concurrentie met Cisco aangaat. Onlangs kondigde HP het eerste 'Cisco-free datacenter' aan. Intern wordt de afdeling converged infrastructure bij HP zelfs 'Cisgo' genoemd. Een en ander zal de polarisatie tussen Cisco en HP nog verstevigen. Pol Van Biervliet wijst op "de consistente strategie van Cisco" en de keuze voor partners. "HP nam EDS over als integrator, maar keek de volgende dag alweer naar zijn partners. Dat ligt toch moeilijk."

Integrator NextiraOne kiest voor Cisco en zal de datacentertechnologie van het Amerikaanse netwerkbedrijf in de markt duwen. Het duidt op een steeds verdere polarisatie tussen Cisco en HP. NextiraOne-ceo David Winn heef dus partij gekozen en gaat voluit voor Cisco. Het omarmt diens datacentertechnologie, waaronder switching, storage, virtualisatie en servers. "Het is een internationaal project. België zit samen met de buurlanden in de eerste golf", vertelt Ingrid De Latte, managing director van NextiraOne Benelux. De netwerkintegrator, één van de laatste operatoronafhankelijke spelers, heeft reeds datacenters uitgebouwd voor onder andere de KBC groep en de Rotshild Bank. Voor NextiraOne is het trekken van de Cisco-kaart een stevige investering want nogal wat netwerkingenieurs moeten daarvoor een peperdure opleiding bij Cisco volgen. NextiraOne is ook lang niet de enige speler die Cisco volgt. Ook Dimension Data en Belgacom zitten al op dezelfde lijn. Pol Van Biervliet, Cisco general manager Belux, geeft aan dat die datacentertechnologie al voor "veel meer dan 10 procent van de omzet staat. Dat moet de komende twaalf maanden zeker nog verdubbelen." Volgens TrendsTop draaide Cisco in 2009 in ons land 125 miljoen euro omzet. Van Biervliet geeft wel toe dat de verkoop van de vorig jaar aangekondigde servers nog niet piekt, "maar dat vraagt tijd." Met die serverproductie kwam Cisco rechtstreeks in de biotoop van HP terecht dat onder andere met de overname van netwerkspecialist 3Com voluit de concurrentie met Cisco aangaat. Onlangs kondigde HP het eerste 'Cisco-free datacenter' aan. Intern wordt de afdeling converged infrastructure bij HP zelfs 'Cisgo' genoemd. Een en ander zal de polarisatie tussen Cisco en HP nog verstevigen. Pol Van Biervliet wijst op "de consistente strategie van Cisco" en de keuze voor partners. "HP nam EDS over als integrator, maar keek de volgende dag alweer naar zijn partners. Dat ligt toch moeilijk."