NexitraOne België heeft het contract gewonnen voor het volledige netwerk van de Raad van de Europese Unie. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljoen euro.

Het is de eerste keer dat NextiraOne België een contract in de wacht sleept bij de grote Europese instellingen. De integrator haalde het met HP-apparatuur van het bod van Dimension Data dat met Cisco-materiaal een offerte had ingediend. Het contract heeft een waarde van 5,95 miljoen euro verspreid over 4 jaar, verlengbaar met nog eens 4 jaar.

De huidige Baystack- en Passport-apparatuur van Nortel (inmiddels overgenomen door Avaya) wordt volledig vervangen door HP-netwerkoplossingen. Integratie en onderhoud worden door hoofdcontractant NextiraOne verzorgd. Het gaat onder andere om routers en Lan-switchen, wifi-oplossingen ,traffic shapers, breedband DSLAM en DSL-modems, netwerkbeheer en software.

Voor HP is het de tweede grote Europese bestelling op korte tijd. Eerder wist het als leverancier van de BT-offerte het contract in de wacht te slepen bij het Europees Parlement.

NexitraOne België heeft het contract gewonnen voor het volledige netwerk van de Raad van de Europese Unie. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljoen euro. Het is de eerste keer dat NextiraOne België een contract in de wacht sleept bij de grote Europese instellingen. De integrator haalde het met HP-apparatuur van het bod van Dimension Data dat met Cisco-materiaal een offerte had ingediend. Het contract heeft een waarde van 5,95 miljoen euro verspreid over 4 jaar, verlengbaar met nog eens 4 jaar. De huidige Baystack- en Passport-apparatuur van Nortel (inmiddels overgenomen door Avaya) wordt volledig vervangen door HP-netwerkoplossingen. Integratie en onderhoud worden door hoofdcontractant NextiraOne verzorgd. Het gaat onder andere om routers en Lan-switchen, wifi-oplossingen ,traffic shapers, breedband DSLAM en DSL-modems, netwerkbeheer en software. Voor HP is het de tweede grote Europese bestelling op korte tijd. Eerder wist het als leverancier van de BT-offerte het contract in de wacht te slepen bij het Europees Parlement.