Nu oude rot Arthur Philips op pensioen gegaan is, neemt Cras het roer over bij Cipal.

Cipal, een 'dienstverlende vereniging' die ict-diensten aanbiedt aan Vlaamse lokale en provinciale overheden, heeft directeur-generaal Arthur Philips uitgewuifd. Philips, die van opleiding licentiaat Handels- en Consulaire Wetenschappen en licentiaat Bestuurswetenschappen was, stond al van bij de oprichting in 1980 aan het hoofd van CIPA (Centrum voor Informatica van de Provincie Antwerpen). Voordien had hij enkele jaren bij de drinkwaterintercommunale Pidpa gewerkt. In 1986 werd hij, na de fusie met LIRIC, het Limburgs Reken- en Informatiecentrum, directeur-generaal van het nieuwe 'Cipal'.

Cipal, waarvan de vennoten lokale besturen zijn, is onder Philips uitgegroeid tot een organisatie met 300 werknemers die dit jaar de kaap van 200 vennoten overschrijdde, met onder meer ook de eerste gemeenten uit Oost- en West-Vlaanderen. De activiteiten spreiden zich uit tot in Zuid-Afrika waar Cipal onder bibliotheeksystemen installeert, één van de grote dada's van Philips. Cipal was in het voorjaar ook nog in de running voor de overname van Dexia-dochter Adinfo. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door het Waalse NRB.

Philips wordt, zoals al een jaar geleden bekend raakte, opgevolgd door Nico Cras. De ingenieur begon zijn loopbaan bij Agfa als project assistant. In '94 werd hij de eerste keer aangetrokken door Cipal als service en project manager. Een jaar later ging Cras aan de slag bij Strategisch Plan Kempen dat voor de kmo-sector aantrekkelijke telecomtarieven kon bedingen. In '97 was hij opnieuw bij Cipal te vinden, deze keer als business development manager. Vervolgens werd hij door Siemens aangetrokken waar hij tien jaar zou blijven. Hij was er als ceo onder andere verantwoordelijk voor het Midden-Oosten en Afrika. In zijn laatste job was Cras managing director bij Siemens Enterprise Communications Nederland. In augustus 2009 werd hij adjunct directeur-generaal bij Cipal.

Nu oude rot Arthur Philips op pensioen gegaan is, neemt Cras het roer over bij Cipal. Cipal, een 'dienstverlende vereniging' die ict-diensten aanbiedt aan Vlaamse lokale en provinciale overheden, heeft directeur-generaal Arthur Philips uitgewuifd. Philips, die van opleiding licentiaat Handels- en Consulaire Wetenschappen en licentiaat Bestuurswetenschappen was, stond al van bij de oprichting in 1980 aan het hoofd van CIPA (Centrum voor Informatica van de Provincie Antwerpen). Voordien had hij enkele jaren bij de drinkwaterintercommunale Pidpa gewerkt. In 1986 werd hij, na de fusie met LIRIC, het Limburgs Reken- en Informatiecentrum, directeur-generaal van het nieuwe 'Cipal'. Cipal, waarvan de vennoten lokale besturen zijn, is onder Philips uitgegroeid tot een organisatie met 300 werknemers die dit jaar de kaap van 200 vennoten overschrijdde, met onder meer ook de eerste gemeenten uit Oost- en West-Vlaanderen. De activiteiten spreiden zich uit tot in Zuid-Afrika waar Cipal onder bibliotheeksystemen installeert, één van de grote dada's van Philips. Cipal was in het voorjaar ook nog in de running voor de overname van Dexia-dochter Adinfo. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door het Waalse NRB. Philips wordt, zoals al een jaar geleden bekend raakte, opgevolgd door Nico Cras. De ingenieur begon zijn loopbaan bij Agfa als project assistant. In '94 werd hij de eerste keer aangetrokken door Cipal als service en project manager. Een jaar later ging Cras aan de slag bij Strategisch Plan Kempen dat voor de kmo-sector aantrekkelijke telecomtarieven kon bedingen. In '97 was hij opnieuw bij Cipal te vinden, deze keer als business development manager. Vervolgens werd hij door Siemens aangetrokken waar hij tien jaar zou blijven. Hij was er als ceo onder andere verantwoordelijk voor het Midden-Oosten en Afrika. In zijn laatste job was Cras managing director bij Siemens Enterprise Communications Nederland. In augustus 2009 werd hij adjunct directeur-generaal bij Cipal.