Slechts één op de drie kinderen in de leeftijdsgroep van negen tot twaalf jaar is 'tevreden' over het aanbod op het internet. Dat blijkt uit een Europese studie waarvan de resultaten vrijdag gepubliceerd werden. Twee derde van de jonge Europeanen vindt dat er 'niet genoeg leuke dingen' te vinden zijn op het world wide web.

Uit het onderzoek blijkt ook dat één op de acht kinderen al schokkende dingen is tegengekomen tijdens het surfen, en dat het de keuters nog steeds aan vaardigheden en zelfvertrouwen ontbreekt om met het internet om te gaan.

Overigens beginnen onze Europese kids steeds vroeger gebruik te maken van het internet. Tieners die nu 15 of 16 zijn, maakten vaak voor het eerst gebruik van het internet toen ze elf jaar oud waren, terwijl de huidige generatie van 9 tot 10 verklaart dat ze voor het eerst online ging op de gezegende leeftijd van 7 jaar.

"We moeten er voor zorgen dat kinderen zich veilig voelen online", verklaart Europees Commissaris Neelie Kroes naar aanleiding van de studie, "en dat ze er spannende, veilige, educatieve en aan hun leeftijd aangepaste inhoud aantreffen tijdens het surfen."

De Commissie heeft daartoe alvast een wedstrijd uitgeschreven, met als bedoeling online-inhoud van een hoge kwaliteit te creëren. Aan de wedstrijd kan worden deelgenomen door producenten van online-inhoud in twee categorieën: 12-17-jarigen en volwassenen.

De winnaars die in de 'nationale competitie' uit de bus komen, dingen mee naar de Europese prijs die in juni 2011 zal worden uitgereikt.

Slechts één op de drie kinderen in de leeftijdsgroep van negen tot twaalf jaar is 'tevreden' over het aanbod op het internet. Dat blijkt uit een Europese studie waarvan de resultaten vrijdag gepubliceerd werden. Twee derde van de jonge Europeanen vindt dat er 'niet genoeg leuke dingen' te vinden zijn op het world wide web. Uit het onderzoek blijkt ook dat één op de acht kinderen al schokkende dingen is tegengekomen tijdens het surfen, en dat het de keuters nog steeds aan vaardigheden en zelfvertrouwen ontbreekt om met het internet om te gaan. Overigens beginnen onze Europese kids steeds vroeger gebruik te maken van het internet. Tieners die nu 15 of 16 zijn, maakten vaak voor het eerst gebruik van het internet toen ze elf jaar oud waren, terwijl de huidige generatie van 9 tot 10 verklaart dat ze voor het eerst online ging op de gezegende leeftijd van 7 jaar. "We moeten er voor zorgen dat kinderen zich veilig voelen online", verklaart Europees Commissaris Neelie Kroes naar aanleiding van de studie, "en dat ze er spannende, veilige, educatieve en aan hun leeftijd aangepaste inhoud aantreffen tijdens het surfen." De Commissie heeft daartoe alvast een wedstrijd uitgeschreven, met als bedoeling online-inhoud van een hoge kwaliteit te creëren. Aan de wedstrijd kan worden deelgenomen door producenten van online-inhoud in twee categorieën: 12-17-jarigen en volwassenen. De winnaars die in de 'nationale competitie' uit de bus komen, dingen mee naar de Europese prijs die in juni 2011 zal worden uitgereikt.