Na moeilijkheden met de tijdsdata tijdens de Olympische wegritten in het wielrennen probeert het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Twitter-drift van de toeschouwers wat in te tomen.

Het lijkt wel een aprilvis, na de inspanningen om van Londen 2012 de eerste echte 'social media Spelen' te maken. Het IOC heeft aangegeven dat het ijverige getweet van de toeschouwers de tv-coverage van de Olympische wielerwegritten (zowel van de mannen als van de vrouwen) in het honderd heeft doen lopen. De kijkers kregen nauwelijks zicht op de tijden tussen de verschillende groepjes renners, omdat de data niet doorgestuurd raakten. Reden: teveel getwitter op het parcours.

De vaste punten waar de tijd werd opmeten, werkten wel. Maar volgens de woordvoerder, geciteerd door verschillende Britse nieuwssites en persagentschappen, bevatten de fietsen van de renners gps-zendertjes. De data die daaruit voortvloeiden, zouden via één, niet nader genoemde mobiele operator doorgestuurd worden ter verwerking voor de commentatoren en de kijkers. Maar dat ene netwerk was overbelast, zo klonk het bij de communicatiedienst van het IOC. "De Olympic Broadcasting Service (OBS), die instaat voor de tv-uitzendingen, wil voortaan de 'load' spreiden over verschillende andere mobiele netwerken. We willen toeschouwers niet tegenhouden om te tweeten, maar misschien moeten ze enkel echt 'dringende' updates versturen."

Het verhaal is ironisch omdat alle Britse mobiele operatoren heel wat extra capaciteit voorzien hebben voor de Oympische Spelen en omdat toeschouwers vooraf net extra aangemoedigd werden om volop social media in te schakelen tijdens het sportevenement. Toch waarschuwde een rapport van de Britse overheid maanden geleden al voor mobiele netwerkproblemen tijdens piekmomenten.

Na moeilijkheden met de tijdsdata tijdens de Olympische wegritten in het wielrennen probeert het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Twitter-drift van de toeschouwers wat in te tomen. Het lijkt wel een aprilvis, na de inspanningen om van Londen 2012 de eerste echte 'social media Spelen' te maken. Het IOC heeft aangegeven dat het ijverige getweet van de toeschouwers de tv-coverage van de Olympische wielerwegritten (zowel van de mannen als van de vrouwen) in het honderd heeft doen lopen. De kijkers kregen nauwelijks zicht op de tijden tussen de verschillende groepjes renners, omdat de data niet doorgestuurd raakten. Reden: teveel getwitter op het parcours. De vaste punten waar de tijd werd opmeten, werkten wel. Maar volgens de woordvoerder, geciteerd door verschillende Britse nieuwssites en persagentschappen, bevatten de fietsen van de renners gps-zendertjes. De data die daaruit voortvloeiden, zouden via één, niet nader genoemde mobiele operator doorgestuurd worden ter verwerking voor de commentatoren en de kijkers. Maar dat ene netwerk was overbelast, zo klonk het bij de communicatiedienst van het IOC. "De Olympic Broadcasting Service (OBS), die instaat voor de tv-uitzendingen, wil voortaan de 'load' spreiden over verschillende andere mobiele netwerken. We willen toeschouwers niet tegenhouden om te tweeten, maar misschien moeten ze enkel echt 'dringende' updates versturen." Het verhaal is ironisch omdat alle Britse mobiele operatoren heel wat extra capaciteit voorzien hebben voor de Oympische Spelen en omdat toeschouwers vooraf net extra aangemoedigd werden om volop social media in te schakelen tijdens het sportevenement. Toch waarschuwde een rapport van de Britse overheid maanden geleden al voor mobiele netwerkproblemen tijdens piekmomenten.