Het zweefbord, een kleine surfplank die enkele centimeters boven de grond hangt, werkt met door vloeibare stikstof gekoelde supergeleiders en magneten.

Het principe is vergelijkbaar met dat van de Japanse maglev-magneetzweeftrein, die bij tests in april meer dan 600 kilometer per uur haalde.

Testen

Lexus, dochterbedrijf van Toyota, zal het zweefbord de komende weken testen in het Spaanse Barcelona.

Het bedrijf hoopt meer informatie te kunnen geven op 21 oktober 2015, de dag dat in de film uit 1989 Doc, Marty en zijn vriendin Jennifer terugkeerden naar de toekomst.

Volgens het agentschap Bloomberg bekijkt Toyota ook hoe het dezelfde techniek kan toepassen op auto's. (Belga/KVDA)

Het zweefbord, een kleine surfplank die enkele centimeters boven de grond hangt, werkt met door vloeibare stikstof gekoelde supergeleiders en magneten. Het principe is vergelijkbaar met dat van de Japanse maglev-magneetzweeftrein, die bij tests in april meer dan 600 kilometer per uur haalde. Lexus, dochterbedrijf van Toyota, zal het zweefbord de komende weken testen in het Spaanse Barcelona. Het bedrijf hoopt meer informatie te kunnen geven op 21 oktober 2015, de dag dat in de film uit 1989 Doc, Marty en zijn vriendin Jennifer terugkeerden naar de toekomst. Volgens het agentschap Bloomberg bekijkt Toyota ook hoe het dezelfde techniek kan toepassen op auto's. (Belga/KVDA)