Ict-dienstverlener Atos Origin schrapt Origin uit de bedrijfsnaam en gaat verder als Atos. De naamswijziging is de eerste zichtbare verandering nadat het Duitse Siemens IT Solutions & Services definitief is ingelijfd.

Aandeelhouders stemden vrijdag 1 juli 2011 in met de overname die eind 2010 werd aangekondigd. Atos-personeel wordt maandag 4 juli 2011 ingelicht over de gevolgen van de nieuwe bedrijfsstructuur.

Tijdens een buitengewone algemene vergadering heeft 99,99 procent van de aandeelhouders ingestemd met de overname, zo meldt de dienstverlener. Door de inlijving van de ict-dienstentak van Siemens ontstaat een ict-bedrijf met een jaaromzet van 8,7 miljard euro (pro forma 2010) en 78.500 medewerkers in 42 landen.

Met de inlijving van Siemens IT Solutions en Services verdubbelt Atos zijn capaciteit in managed services met dertig grote datacenters en het beheer van meer dan 90.000 servers van circa en 900.000 SAP-gebruikers wereldwijd.

Het personeel wordt vandaag (maandag 4 juli) ingelicht over de gevolgen van de definitieve overname voor de dienstverlener. Op 27 juli, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, geeft het dienstenbedrijf een officiële toelichting op de doelstellingen voor 2011.

Overname ICT-tak Siemens

Eind 2010 maakte het toenmalige Atos Origin de overname van Siemens IT Solutions & Services bekend. De Frans-Nederlandse dienstverlener koopt Siemens voor 850 miljoen euro.

Als onderdeel van de complexe financiële transactie neemt Siemens een aandeel van 15 procent in Atos Origin. Bovendien besteedt Siemens de komende zeven jaar zijn ict-infrastructuur en applicatiebeheer uit aan Atos Origin. Dat uitbestedingscontract heeft een waarde van 5,5 miljard euro en is volgens de partijen één van de grootste deals ooit.

Origin

De Franse ict-dienstverlener Atos fuseerde in het jaar 2000 met Philips-dochter Origin. In 2005 deed het elektronicaconcern zijn laatste aandelen in Origin van de hand.

In samenwerking met Computable

Ict-dienstverlener Atos Origin schrapt Origin uit de bedrijfsnaam en gaat verder als Atos. De naamswijziging is de eerste zichtbare verandering nadat het Duitse Siemens IT Solutions & Services definitief is ingelijfd. Aandeelhouders stemden vrijdag 1 juli 2011 in met de overname die eind 2010 werd aangekondigd. Atos-personeel wordt maandag 4 juli 2011 ingelicht over de gevolgen van de nieuwe bedrijfsstructuur. Tijdens een buitengewone algemene vergadering heeft 99,99 procent van de aandeelhouders ingestemd met de overname, zo meldt de dienstverlener. Door de inlijving van de ict-dienstentak van Siemens ontstaat een ict-bedrijf met een jaaromzet van 8,7 miljard euro (pro forma 2010) en 78.500 medewerkers in 42 landen. Met de inlijving van Siemens IT Solutions en Services verdubbelt Atos zijn capaciteit in managed services met dertig grote datacenters en het beheer van meer dan 90.000 servers van circa en 900.000 SAP-gebruikers wereldwijd. Het personeel wordt vandaag (maandag 4 juli) ingelicht over de gevolgen van de definitieve overname voor de dienstverlener. Op 27 juli, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, geeft het dienstenbedrijf een officiële toelichting op de doelstellingen voor 2011.Overname ICT-tak Siemens Eind 2010 maakte het toenmalige Atos Origin de overname van Siemens IT Solutions & Services bekend. De Frans-Nederlandse dienstverlener koopt Siemens voor 850 miljoen euro. Als onderdeel van de complexe financiële transactie neemt Siemens een aandeel van 15 procent in Atos Origin. Bovendien besteedt Siemens de komende zeven jaar zijn ict-infrastructuur en applicatiebeheer uit aan Atos Origin. Dat uitbestedingscontract heeft een waarde van 5,5 miljard euro en is volgens de partijen één van de grootste deals ooit. Origin De Franse ict-dienstverlener Atos fuseerde in het jaar 2000 met Philips-dochter Origin. In 2005 deed het elektronicaconcern zijn laatste aandelen in Origin van de hand.In samenwerking met Computable