De Limburgse specialist in glasvezelnetwerken Jordens MC (JMC) investeert 3,4 miljoen euro in een nieuw datacenter in Tongeren, 'Jordens DC' genaamd.

JMC zet het datacenter op poten om colocatiediensten te gaan aanbieden. Klanten kunnen er dus hun eigen servers plaatsen. Dat omwille van de groeiende vraag in de regio. Volgens initiatiefnemer Ghislain Jordens wordt het het eerste neutrale datacenter in Limburg. Hij rekent ook op een positief effect voor de Limburgse werkgelegenheid.

De investering bedraagt 3,4 miljoen euro. JMC krijgt de hulp van 4 partners: ABN (Jo Nelissen) zal instaan voor de koeltechnieken en ventilatie, FundIT (Maarten Wolters) zorgt voor de netwerkintegratie en software, Liekens-Breemans Management (Geert Liekens) zorgt voor marketing-, sales- en communicatieondersteuning en Lowist Toegangsbeheer (Mathie Lowist) regelt de beveiliging.

De bouw start begin februari en zou al in juni moeten zijn afgerond. De planning is om binnen de twee jaar 12 autonome modules te bouwen met een vloeroppervlakte van telkens 250m². De maximale vloercapaciteit is 3000m² in een eerste fase. Voor een volgende fase is er op de terreinen van Jordens MC nog mogelijkheid om 3000m² bij te bouwen.

De Limburgse specialist in glasvezelnetwerken Jordens MC (JMC) investeert 3,4 miljoen euro in een nieuw datacenter in Tongeren, 'Jordens DC' genaamd. JMC zet het datacenter op poten om colocatiediensten te gaan aanbieden. Klanten kunnen er dus hun eigen servers plaatsen. Dat omwille van de groeiende vraag in de regio. Volgens initiatiefnemer Ghislain Jordens wordt het het eerste neutrale datacenter in Limburg. Hij rekent ook op een positief effect voor de Limburgse werkgelegenheid. De investering bedraagt 3,4 miljoen euro. JMC krijgt de hulp van 4 partners: ABN (Jo Nelissen) zal instaan voor de koeltechnieken en ventilatie, FundIT (Maarten Wolters) zorgt voor de netwerkintegratie en software, Liekens-Breemans Management (Geert Liekens) zorgt voor marketing-, sales- en communicatieondersteuning en Lowist Toegangsbeheer (Mathie Lowist) regelt de beveiliging. De bouw start begin februari en zou al in juni moeten zijn afgerond. De planning is om binnen de twee jaar 12 autonome modules te bouwen met een vloeroppervlakte van telkens 250m². De maximale vloercapaciteit is 3000m² in een eerste fase. Voor een volgende fase is er op de terreinen van Jordens MC nog mogelijkheid om 3000m² bij te bouwen.