Nieuw Google-datacenter op komst in Bergen?

© Image Globe / BENOIT DOPPAGNE
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In Ghlin, vlakbij Bergen, zou een Google een tweede datacenter willen bouwen. Dat meldt zakenkrant L’Echo op basis van bronnen bij Idea, de intercommunale voor economische ontwikkeling van de regio Bergen-Borinage. Vorige week zou daarvoor een bouwvergunning zijn afgeleverd aan Crystal Computing, de bvba waaronder Google in België werkt. Volgens de krant zou het gaan om een investering van ruim 100 miljoen euro. Het nieuwe datacenter zou ruim 70 extra jobs kunnen creëren. Google heeft al een groot datacenter in Ghlin, gelegen op een terrein van 85 hectare, waarin het al zo’n 200 à 250 miljoen euro zou geïnvesteerd hebben.

In Ghlin, vlakbij Bergen, zou een Google een tweede datacenter willen bouwen.

Dat meldt zakenkrant L’Echo op basis van bronnen bij Idea, de intercommunale voor economische ontwikkeling van de regio Bergen-Borinage. Vorige week zou daarvoor een bouwvergunning zijn afgeleverd aan Crystal Computing, de bvba waaronder Google in België werkt. Volgens de krant zou het gaan om een investering van ruim 100 miljoen euro. Het nieuwe datacenter zou ruim 70 extra jobs kunnen creëren.

Google heeft al een groot datacenter in Ghlin, gelegen op een terrein van 85 hectare, waarin het al zo’n 200 à 250 miljoen euro zou geïnvesteerd hebben. Het zou het grootste en meest efficiënte datacenter van Google in Europa zijn. Recentelijk kocht het bedrijf ook het naburige terrein.

Merk de voorwaardelijke wijs op waarin we dit stuk schrijven. Dat heeft alles te maken met de geheimzinnigheid die Google altijd gehanteerd heeft rond zijn datacenterplannen. Ook nu wil het bedrijf nauwelijks iets bevestigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content