De buitengewone algemene vergadering van Telenet heeft een nieuw optiepakket van 317.000 aandelen voor gedelegeerd bestuurder Duco Sickinghe goedgekeurd, zo blijkt uit de documenten voor de aandeelhouders op de website van Telenet.

Het vorige optiepakket voor eveneens 317.000 aandelen dateerde van 27 december en werd op 5 maart aangeboden tegen 19,45 euro per optie. Telenet sloot die dag echter op 14,62 euro - het aandeel zou zelfs terugvallen tot 12,14 euro op 17 maart - en Duco Sickinghe bedankte voor het aanbod.

Die opties worden nu vernietigd en vervangen door het nieuwe pakket. De uitoefenprijs is nu 15,86 euro, de gemiddelde beurskoers over de jongste 30 dagen. Duco Sickinghe krijgt daarmee nog altijd wel minder gunstige voorwaarden dan andere personeelsleden van Telenet, die volgens het optieplan voor 2008 slechts 14,5 euro betalen. De verwerving van de opties wordt over vier jaar gespreid, telkens één zestiende van het pakket per kwartaal.

Duco Sickinghe kan momenteel al 1.258.910 oudere opties verzilveren aan een prijs van 5,08 euro. Hij moet dat doen vóór 15 juni van volgend jaar.

Het gaat om een belangrijke hoeveelheid aandelen, het equivalent van 4,75 dagen handel, afgemeten aan het gemiddelde dagvolume van dit jaar (265.148 stuks). Het staat voor ongeveer 1,09 procent van Telenet, volledig verwaterd.

Om geen onredelijke koersschommelingen te veroorzaken - Duco Sickinghe houdt pijnlijke herinneringen over aan het effect van zijn aandelenverkopen bij de beursgang - is afgesproken om de verkoop van die aandelen te spreiden in de tijd. De transacties zullen te volgen zijn onder de rubriek "Transacties bedrijfsleiders" op de website van de Commissie voor het Bank-, Financie-en Assurantiewezen.

Duco Sickinghe is ook voor vier jaar herbenoemd als bestuurder van Telenet.

De buitengewone algemene vergadering van Telenet heeft een nieuw optiepakket van 317.000 aandelen voor gedelegeerd bestuurder Duco Sickinghe goedgekeurd, zo blijkt uit de documenten voor de aandeelhouders op de website van Telenet. Het vorige optiepakket voor eveneens 317.000 aandelen dateerde van 27 december en werd op 5 maart aangeboden tegen 19,45 euro per optie. Telenet sloot die dag echter op 14,62 euro - het aandeel zou zelfs terugvallen tot 12,14 euro op 17 maart - en Duco Sickinghe bedankte voor het aanbod. Die opties worden nu vernietigd en vervangen door het nieuwe pakket. De uitoefenprijs is nu 15,86 euro, de gemiddelde beurskoers over de jongste 30 dagen. Duco Sickinghe krijgt daarmee nog altijd wel minder gunstige voorwaarden dan andere personeelsleden van Telenet, die volgens het optieplan voor 2008 slechts 14,5 euro betalen. De verwerving van de opties wordt over vier jaar gespreid, telkens één zestiende van het pakket per kwartaal. Duco Sickinghe kan momenteel al 1.258.910 oudere opties verzilveren aan een prijs van 5,08 euro. Hij moet dat doen vóór 15 juni van volgend jaar. Het gaat om een belangrijke hoeveelheid aandelen, het equivalent van 4,75 dagen handel, afgemeten aan het gemiddelde dagvolume van dit jaar (265.148 stuks). Het staat voor ongeveer 1,09 procent van Telenet, volledig verwaterd. Om geen onredelijke koersschommelingen te veroorzaken - Duco Sickinghe houdt pijnlijke herinneringen over aan het effect van zijn aandelenverkopen bij de beursgang - is afgesproken om de verkoop van die aandelen te spreiden in de tijd. De transacties zullen te volgen zijn onder de rubriek "Transacties bedrijfsleiders" op de website van de Commissie voor het Bank-, Financie-en Assurantiewezen. Duco Sickinghe is ook voor vier jaar herbenoemd als bestuurder van Telenet.