Worldline, een dochteronderneming van Atos voor elektronisch betaalverkeer en transactiediensten, meldt de voorbije weekends gemiddeld 10 tot 15 procent meer betaaltransacties te hebben verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf voorspelt dan ook dat op zaterdag 21 december het transactierecord van 22 december 2012 zal worden verbroken. Die dag werden er 5.314.820 elektronische betalingen geregistreerd.

Worldline tekende de laatste weekends een sterke stijging op van het aantal elektronische betaaltransacties. "In vergelijking met 2012 verwerkten we de afgelopen weekends met een koopzondag 10 à 15 procent meer transacties", aldus Worldline. "Op basis van deze stijging en onze computermodellen voorspellen we dat zaterdag 21 december een absolute recorddag wordt."

Worldline houdt twee verschillende records bij: het absolute dagrecord en het aantal verwerkte transacties per minuut. Dat laatste record dateert van maandag 24 december 2012 om 11u33. Op dat moment werden 11.854 elektronische betalingen per minuut verwerkt.

"Ik geloof dat een cashloze samenleving mogelijk is. In Scandinavië bijvoorbeeld wordt al meer en meer in die richting gewerkt. De sterke stijging van het aantal elektronische transacties in België toont aan dat we ook hier op de goede weg zijn." zegt Willy Walraeve, CEO van Worldline in de Benelux.

Worldline, een dochteronderneming van Atos voor elektronisch betaalverkeer en transactiediensten, meldt de voorbije weekends gemiddeld 10 tot 15 procent meer betaaltransacties te hebben verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf voorspelt dan ook dat op zaterdag 21 december het transactierecord van 22 december 2012 zal worden verbroken. Die dag werden er 5.314.820 elektronische betalingen geregistreerd. Worldline tekende de laatste weekends een sterke stijging op van het aantal elektronische betaaltransacties. "In vergelijking met 2012 verwerkten we de afgelopen weekends met een koopzondag 10 à 15 procent meer transacties", aldus Worldline. "Op basis van deze stijging en onze computermodellen voorspellen we dat zaterdag 21 december een absolute recorddag wordt." Worldline houdt twee verschillende records bij: het absolute dagrecord en het aantal verwerkte transacties per minuut. Dat laatste record dateert van maandag 24 december 2012 om 11u33. Op dat moment werden 11.854 elektronische betalingen per minuut verwerkt. "Ik geloof dat een cashloze samenleving mogelijk is. In Scandinavië bijvoorbeeld wordt al meer en meer in die richting gewerkt. De sterke stijging van het aantal elektronische transacties in België toont aan dat we ook hier op de goede weg zijn." zegt Willy Walraeve, CEO van Worldline in de Benelux.