Een nieuw trojaans virus doet zich voor als een uitbreiding van de Firefox- en Chrome-browsers, en kaapt vermoedelijk wereldwijd Facebook-profielen.

Als je de valse extenties voor Firefox of Chrome gedownload hebt en je ingelogd bent op Facebook, krijgt de malware toegang tot je account. Vervolgens begint het virus dingen in jouw plaats te liken, delen en posten, vrienden toe te voegen, lid te worden van bepaalde groepen en zelfs te chatten. Mogelijk worden er ook provocatieve berichten op je profiel geplaatst.

De malware werd ontdekt in Brazilië, maar het virus zou ook in staat zijn Firefox- en Chrome-gebruikers uit andere landen te besmetten.
Hoe wijdverspreid de infectie is, heeft Microsoft echter niet bekend gemaakt. Het is ook niet duidelijk hoe je pc door het virus besmet kan raken, maar Microsoft raadt in elk geval aan om je beveiligingssoftware zo goed mogelijk up-to-date te houden.

Een nieuw trojaans virus doet zich voor als een uitbreiding van de Firefox- en Chrome-browsers, en kaapt vermoedelijk wereldwijd Facebook-profielen. Als je de valse extenties voor Firefox of Chrome gedownload hebt en je ingelogd bent op Facebook, krijgt de malware toegang tot je account. Vervolgens begint het virus dingen in jouw plaats te liken, delen en posten, vrienden toe te voegen, lid te worden van bepaalde groepen en zelfs te chatten. Mogelijk worden er ook provocatieve berichten op je profiel geplaatst. De malware werd ontdekt in Brazilië, maar het virus zou ook in staat zijn Firefox- en Chrome-gebruikers uit andere landen te besmetten. Hoe wijdverspreid de infectie is, heeft Microsoft echter niet bekend gemaakt. Het is ook niet duidelijk hoe je pc door het virus besmet kan raken, maar Microsoft raadt in elk geval aan om je beveiligingssoftware zo goed mogelijk up-to-date te houden.