De entiteit e-government en ICT-Beheer (e-IB) van de Vlaamse overheid treft de eerste voorbereidingen voor het nieuwe Vlaamse ict-outsourcingcontract. Dat moet net voor de regionale verkiezingen van 2014 gegund worden.

Het huidige Vlaamse ict-outsourcingcontract is in handen van het consortium EDS-Telindus, een naam die door de respectievelijke overnames van beide bedrijven nu veranderd is in HP-Belgacom. Het contract werd in 2007 toegewezen en was goed voor ongeveer 615 miljoen euro over 7 jaar. Alle Vlaamse overheidsdiensten konden vrij afnemen van het ict-dienstenaanbod binnen die overeenkomst.

Omdat het nieuwe contract tegen mei 2014 moet toegewezen zijn - de volledige afhandeling van de transitie naar de nieuwe leverancier neemt nog ruim 1,5 jaar in beslag - is bij de Vlaamse overheid het voorbereidende werk voor de aanbesteding nu al opgestart. In de eerste helft van dit jaar wordt een behoeftebevraging bij de potentiële klanten uitgevoerd, om in kaart te brengen welke ict-diensten zeker op lijstje moeten staan en welke meerwaarde ze hiermee willen behalen (vb. schaalvoordelen, betere integratie, ...).

Momenteel verkent de e-IB ook al de ict-markt, om een zicht te krijgen op de ict-evoluties na 2015. Dit najaar zou de Vlaamse regering de definitieve krijtlijnen van de overheidsopdracht moeten bepalen en goedkeuren, zodat dan ook de feitelijke aanbesteding kan gelanceerd worden.

De entiteit e-government en ICT-Beheer (e-IB) van de Vlaamse overheid treft de eerste voorbereidingen voor het nieuwe Vlaamse ict-outsourcingcontract. Dat moet net voor de regionale verkiezingen van 2014 gegund worden. Het huidige Vlaamse ict-outsourcingcontract is in handen van het consortium EDS-Telindus, een naam die door de respectievelijke overnames van beide bedrijven nu veranderd is in HP-Belgacom. Het contract werd in 2007 toegewezen en was goed voor ongeveer 615 miljoen euro over 7 jaar. Alle Vlaamse overheidsdiensten konden vrij afnemen van het ict-dienstenaanbod binnen die overeenkomst. Omdat het nieuwe contract tegen mei 2014 moet toegewezen zijn - de volledige afhandeling van de transitie naar de nieuwe leverancier neemt nog ruim 1,5 jaar in beslag - is bij de Vlaamse overheid het voorbereidende werk voor de aanbesteding nu al opgestart. In de eerste helft van dit jaar wordt een behoeftebevraging bij de potentiële klanten uitgevoerd, om in kaart te brengen welke ict-diensten zeker op lijstje moeten staan en welke meerwaarde ze hiermee willen behalen (vb. schaalvoordelen, betere integratie, ...).Momenteel verkent de e-IB ook al de ict-markt, om een zicht te krijgen op de ict-evoluties na 2015. Dit najaar zou de Vlaamse regering de definitieve krijtlijnen van de overheidsopdracht moeten bepalen en goedkeuren, zodat dan ook de feitelijke aanbesteding kan gelanceerd worden.