Iets meer dan twee dagen vooraleer de iPhone3G te koop is, staan in Nieuw-Zeeland al mensen aan te schuiven.

Enkele vrienden van Jonny Gladwell, daagden de 22-jarige Nieuw-Zeelander uit: "Wedden dat je niet de allereerste koper van de iPhone3G zal zijn?" De jongeman ging de uitdaging aan, en kampeert sindsdien voor de ingang van de Vodafone-shop waar het 3G-model van de iPhone als allereerste winkel ter wereld zal verkocht worden.

Zijn vrienden bezorgen hem geregeld wat eten en bezetten zijn plaatsje wanneer hij even naar het toilet moet. Jonny's moeder zorgde voor een kampeerstoel, en hijzelf zette meteen een tentje neer op het trottoir. In ruil beloven Jonny's vrienden dat ze zijn iPhone zullen betalen wanneer hij er inderdaad in slaagt om de allereerste koper van het toestel te worden. "Ach, het is toch vakantie, dus ik hoef helemaal nergens anders te zijn. En ik hou me wel bezig met mijn laptop en wat boeken", zei Gladwell nog tegen een journalist van de New Zealand Herald.

Iets meer dan twee dagen vooraleer de iPhone3G te koop is, staan in Nieuw-Zeeland al mensen aan te schuiven. Enkele vrienden van Jonny Gladwell, daagden de 22-jarige Nieuw-Zeelander uit: "Wedden dat je niet de allereerste koper van de iPhone3G zal zijn?" De jongeman ging de uitdaging aan, en kampeert sindsdien voor de ingang van de Vodafone-shop waar het 3G-model van de iPhone als allereerste winkel ter wereld zal verkocht worden. Zijn vrienden bezorgen hem geregeld wat eten en bezetten zijn plaatsje wanneer hij even naar het toilet moet. Jonny's moeder zorgde voor een kampeerstoel, en hijzelf zette meteen een tentje neer op het trottoir. In ruil beloven Jonny's vrienden dat ze zijn iPhone zullen betalen wanneer hij er inderdaad in slaagt om de allereerste koper van het toestel te worden. "Ach, het is toch vakantie, dus ik hoef helemaal nergens anders te zijn. En ik hou me wel bezig met mijn laptop en wat boeken", zei Gladwell nog tegen een journalist van de New Zealand Herald.