De nieuwe iMacs van 21,5 en 27 inch moesten eind dit jaar op de markt komen, maar vanwege productieproblemen zou de release van beide modellen nu uitgesteld worden naar begin volgend jaar. Dat meldt de Franse site MacBidouille.

De schermranden van de nieuwe, in oktober voorgestelde iMacs zijn amper 5 millimeter dun. Dat vergt een ander, complexer lasproces. Daarbij zijn problemen opgedoken, waardoor Apple de releasedata verlaat heeft. Het model van 21,5 inch moest eind deze maand verschijnen, en de 27 inch-versie in december. De verschijning van beide toestellen staat nu gepland voor begin 2013.
Althans, dat beweert MacBidouille, want op de website van Apple zelf staan nog steeds de oorspronkelijke verschijningsdata vermeld.

Apple had tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers al wel laten verstaan dat het met productiemoeilijkheden kampte, en dat bepaalde apparaten daardoor niet tijdig klaar zouden zijn voor de feestdagen.

Eerder raakte ook al bekend dat Foxconn, de fabrikant van de iPhone, niet kan voldoen aan de enorme vraag naar iPhone's.

De nieuwe iMacs van 21,5 en 27 inch moesten eind dit jaar op de markt komen, maar vanwege productieproblemen zou de release van beide modellen nu uitgesteld worden naar begin volgend jaar. Dat meldt de Franse site MacBidouille. De schermranden van de nieuwe, in oktober voorgestelde iMacs zijn amper 5 millimeter dun. Dat vergt een ander, complexer lasproces. Daarbij zijn problemen opgedoken, waardoor Apple de releasedata verlaat heeft. Het model van 21,5 inch moest eind deze maand verschijnen, en de 27 inch-versie in december. De verschijning van beide toestellen staat nu gepland voor begin 2013. Althans, dat beweert MacBidouille, want op de website van Apple zelf staan nog steeds de oorspronkelijke verschijningsdata vermeld. Apple had tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers al wel laten verstaan dat het met productiemoeilijkheden kampte, en dat bepaalde apparaten daardoor niet tijdig klaar zouden zijn voor de feestdagen. Eerder raakte ook al bekend dat Foxconn, de fabrikant van de iPhone, niet kan voldoen aan de enorme vraag naar iPhone's.