Kathy Chen is de eerste algemeen directeur voor Twitter in China. Jack Dorsey, CEO van Twitter, kondigde haar benoeming aan op 14 april. Chen is een software-ingenieur die voor het Chinese leger werkte alvorens naar de privésector over te stappen. Chen vertelde in haar eerste tweets dat ze ernaar uitkeek om samen te werken met de staatsomroep CCTV News en staatsmedia Xinhua News Agency.

Er volgde snel reactie van andere twittergebruikers. "Dit is niet de plaats voor CCP propaganda, ga weg", tweette een gebruiker, verwijzend naar de Communistische Partij van China (CCP). Hoewel Twitter geblokkeerd is voor Chinese burgers, zijn er gebruikers die erin slagen om dit te omzeilen.

Twitter zelf reageerde ook op de kritiek op de achtergrond van Chen en haar banden met het Chinese leger. "In de late jaren 1980 leidde de Chinese regering Chinese universitairen vaak naar hun eerste baan", zei het bedrijf in een per e-mail verzonden verklaring. "Toen de Chinese economie meer open werd door de hervormingen in de vroege jaren 1990, koos Kathy ervoor haar passie te volgen voor een carrière in technologie door in 1994 over te stappen naar de privésector." (Belga/WK)

Kathy Chen is de eerste algemeen directeur voor Twitter in China. Jack Dorsey, CEO van Twitter, kondigde haar benoeming aan op 14 april. Chen is een software-ingenieur die voor het Chinese leger werkte alvorens naar de privésector over te stappen. Chen vertelde in haar eerste tweets dat ze ernaar uitkeek om samen te werken met de staatsomroep CCTV News en staatsmedia Xinhua News Agency. Er volgde snel reactie van andere twittergebruikers. "Dit is niet de plaats voor CCP propaganda, ga weg", tweette een gebruiker, verwijzend naar de Communistische Partij van China (CCP). Hoewel Twitter geblokkeerd is voor Chinese burgers, zijn er gebruikers die erin slagen om dit te omzeilen. Twitter zelf reageerde ook op de kritiek op de achtergrond van Chen en haar banden met het Chinese leger. "In de late jaren 1980 leidde de Chinese regering Chinese universitairen vaak naar hun eerste baan", zei het bedrijf in een per e-mail verzonden verklaring. "Toen de Chinese economie meer open werd door de hervormingen in de vroege jaren 1990, koos Kathy ervoor haar passie te volgen voor een carrière in technologie door in 1994 over te stappen naar de privésector." (Belga/WK)