Fadi Chehadé, de nieuwe ceo van domeinregulator Icann die op 1 oktober aan de slag gaat, zou wel eens snel van zijn troon gewipt kunnen worden. Dat gerucht doet alvast de ronde op de 44ste Icann meeting in Praag. "Fadi moet binnen dit en een jaar plaats ruimen voor de 'echte' nieuwe topman", klinkt het bij ingewijden.
Fact: Fadi Chehadé stond niet op de shortlist die door een Brusselse headhunter werd samengesteld voor Icann. Maar de kandidaat die de voorkeur wegdroeg, volgens onze bronnen iemand uit de KPMG-stal, kon zich de eerste 15 maanden niet vrijmaken. De persoon met Egyptische roots die de shortlist wél haalde, was niet Fadi Chehadé, maar voormalig minister van communicatie en informatietechnologie Tarek Kamel.

Waarom kiest Icann voor een complete outsider, als de organisatie er prat op gaat transparant te werken en te luisteren naar haar verschillende stakeholders? Waarom beslist de domeinregulator om een vriend en studiegenoot van coo Akram Atallah (die tot 1 oktober invalt als ceo) aan te stellen als topman, en de resultaten uit de slopende en dure - maar ook transparante - wervingsprocedure naast zich neer te leggen?

"Omdat Chehadé slechts een tussenpersoon is", wordt er gefluisterd. "Binnen één tot anderhalf jaar kan hij vervangen worden door de man die de voorkeur van de headhunter wegdroeg, of door iemand die de steun geniet van alle stakeholders. In tussentijd is het aan Chehadé om de rust te herstellen bij Icann, en om de eerste stappen rond de introductie van de nieuwe internetextensies in goede banen te leiden."

Gevraagd naar een reactie, werpt een manager van Icann (die zijn naam liever niet gepubliceerd ziet) op dat de kans klein is dat Chehadé vervangen wordt. "Als je in overweging neemt hoeveel moeite er gestoken is in het vinden van een nieuwe ceo, hoe vaak er gepraat is met de mogelijke kandidaten, en hoeveel de procedure gekost heeft, dan kan je niet anders dan de geruchten afdoen als kletskoek."

Naar eigen zeggen heeft de man geen weet van het feit dat Chehadé géén kandidaat was, niet op de uiteindelijke shortlist stond, en in laatste instantie als wit konijn uit de hoed getoverd werd. Wordt ongetwijfeld vervolgd....

Fadi Chehadé, de nieuwe ceo van domeinregulator Icann die op 1 oktober aan de slag gaat, zou wel eens snel van zijn troon gewipt kunnen worden. Dat gerucht doet alvast de ronde op de 44ste Icann meeting in Praag. "Fadi moet binnen dit en een jaar plaats ruimen voor de 'echte' nieuwe topman", klinkt het bij ingewijden. Fact: Fadi Chehadé stond niet op de shortlist die door een Brusselse headhunter werd samengesteld voor Icann. Maar de kandidaat die de voorkeur wegdroeg, volgens onze bronnen iemand uit de KPMG-stal, kon zich de eerste 15 maanden niet vrijmaken. De persoon met Egyptische roots die de shortlist wél haalde, was niet Fadi Chehadé, maar voormalig minister van communicatie en informatietechnologie Tarek Kamel. Waarom kiest Icann voor een complete outsider, als de organisatie er prat op gaat transparant te werken en te luisteren naar haar verschillende stakeholders? Waarom beslist de domeinregulator om een vriend en studiegenoot van coo Akram Atallah (die tot 1 oktober invalt als ceo) aan te stellen als topman, en de resultaten uit de slopende en dure - maar ook transparante - wervingsprocedure naast zich neer te leggen? "Omdat Chehadé slechts een tussenpersoon is", wordt er gefluisterd. "Binnen één tot anderhalf jaar kan hij vervangen worden door de man die de voorkeur van de headhunter wegdroeg, of door iemand die de steun geniet van alle stakeholders. In tussentijd is het aan Chehadé om de rust te herstellen bij Icann, en om de eerste stappen rond de introductie van de nieuwe internetextensies in goede banen te leiden." Gevraagd naar een reactie, werpt een manager van Icann (die zijn naam liever niet gepubliceerd ziet) op dat de kans klein is dat Chehadé vervangen wordt. "Als je in overweging neemt hoeveel moeite er gestoken is in het vinden van een nieuwe ceo, hoe vaak er gepraat is met de mogelijke kandidaten, en hoeveel de procedure gekost heeft, dan kan je niet anders dan de geruchten afdoen als kletskoek." Naar eigen zeggen heeft de man geen weet van het feit dat Chehadé géén kandidaat was, niet op de uiteindelijke shortlist stond, en in laatste instantie als wit konijn uit de hoed getoverd werd. Wordt ongetwijfeld vervolgd....