De internetreuzen Twitter en Skype hebben hun ceo vervangen.

Bij Skype stapt ceo John Silverman, aan de slag sinds maart 2008, onmiddellijk op. Hij wordt binnenkort vervangen door Cisco-vice president Tony Bates.

Bates werd voordien vaak werd genoemd als één van de mogelijke kroonprinsen van de netwerkreus, mocht ceo John Chambers er op pensioen vertrekken. Bates was er senior vice president and general manager van Cisco's Enterprise, Commercial and Small Business Development Group. Hij werkte 15 jaar bij Cisco.

Nog niet zo lang geleden werd Skype als overnamedoelwit genoemd van Cisco, maar kort na die geruchten ging het bedrijf plots nauwer samenwerken met Avaya. Tony Bates komt op een moment dat Skype werkt aan een beursgang en dat er geruchten de ronde doen dat er een alliantie op til is tussen Skype en Facebook.

Twitter

Bij microblogsite Twitter zet ceo Evan Williams dan weer een stap opzij. Williams, die zo'n 2 jaar ceo was, wil zich weer meer met productontwikkeling gaan bezighouden. Coo Dick Costolo krijgt de leiding over het bedrijf. Costolo is de voormalige oprichter van Feedburner, dat verkocht werd aan Google. In zijn vorige rol als coo moest hij er al voor zorgen dat Twitter geld zou opbrengen.

De internetreuzen Twitter en Skype hebben hun ceo vervangen. Bij Skype stapt ceo John Silverman, aan de slag sinds maart 2008, onmiddellijk op. Hij wordt binnenkort vervangen door Cisco-vice president Tony Bates. Bates werd voordien vaak werd genoemd als één van de mogelijke kroonprinsen van de netwerkreus, mocht ceo John Chambers er op pensioen vertrekken. Bates was er senior vice president and general manager van Cisco's Enterprise, Commercial and Small Business Development Group. Hij werkte 15 jaar bij Cisco. Nog niet zo lang geleden werd Skype als overnamedoelwit genoemd van Cisco, maar kort na die geruchten ging het bedrijf plots nauwer samenwerken met Avaya. Tony Bates komt op een moment dat Skype werkt aan een beursgang en dat er geruchten de ronde doen dat er een alliantie op til is tussen Skype en Facebook. Twitter Bij microblogsite Twitter zet ceo Evan Williams dan weer een stap opzij. Williams, die zo'n 2 jaar ceo was, wil zich weer meer met productontwikkeling gaan bezighouden. Coo Dick Costolo krijgt de leiding over het bedrijf. Costolo is de voormalige oprichter van Feedburner, dat verkocht werd aan Google. In zijn vorige rol als coo moest hij er al voor zorgen dat Twitter geld zou opbrengen.