Micro Focus, dat zich bezighoudt met applicatiebeheer en -modernisering, heeft Nigel Clifford aangesteld als ceo.

Nigel Clifford krijgt de ceo-stoel bij het Britse Micro Focus. Clifford was in het verleden onder meer ceo van het Britse softwarebedrijf Symbian Limited tot gsm-reus Nokia het bedrijf in 2008 overnam. Clifford werd daardoor senior vice president strategy & architecture devices bij Nokia, tot vandaag. Hij is voor het overige ook nog non-executive director bij het Britse softwarebedrijf Anite.

Vóór zijn carrière bij Symbian en Nokia vervulde Clifford managementfuncties bij onder meer Cable & Wireless, Tertio Telecoms en British Telecom.

Cliffords voorganger bij Micro Focus, Stephen Kelly, vertrok 'om persoonlijke redenen' eind vorig jaar bij het bedrijf. Hij was een vooraanstaand figuur in de Britse it-sector, die onder meer in het nieuws kwam met een 'technologiemanifest'. Daarmee wilde hij de Britse politieke wereld aanzetten om investeringen in de Britse it-sector aan te moedigen en een gunstig belastingklimaat te creëren voor Britse softwarebedrijven. Doel zou zijn om meer dan 250.000 nieuwe jobs te creëren.

Micro Focus, dat zich bezighoudt met applicatiebeheer en -modernisering, heeft Nigel Clifford aangesteld als ceo. Nigel Clifford krijgt de ceo-stoel bij het Britse Micro Focus. Clifford was in het verleden onder meer ceo van het Britse softwarebedrijf Symbian Limited tot gsm-reus Nokia het bedrijf in 2008 overnam. Clifford werd daardoor senior vice president strategy & architecture devices bij Nokia, tot vandaag. Hij is voor het overige ook nog non-executive director bij het Britse softwarebedrijf Anite. Vóór zijn carrière bij Symbian en Nokia vervulde Clifford managementfuncties bij onder meer Cable & Wireless, Tertio Telecoms en British Telecom. Cliffords voorganger bij Micro Focus, Stephen Kelly, vertrok 'om persoonlijke redenen' eind vorig jaar bij het bedrijf. Hij was een vooraanstaand figuur in de Britse it-sector, die onder meer in het nieuws kwam met een 'technologiemanifest'. Daarmee wilde hij de Britse politieke wereld aanzetten om investeringen in de Britse it-sector aan te moedigen en een gunstig belastingklimaat te creëren voor Britse softwarebedrijven. Doel zou zijn om meer dan 250.000 nieuwe jobs te creëren.