Nieuwe CEO voor Progress

Progress Software stelt Jay Bhatt aan als president en ceo.

Softwareleverancier Progress Software stelt Jay Bhatt aan als president en chief executive officer.

Bhatt, die de opvolger is van Richard Reidy, start vanaf 15 december 2011. Hij treedt tevens toe tot de raad van bestuur van de Amerikaanse softwareleverancier. Bhatt komt van ontwerpsoftwaremaker Autodesk. Daar gaf hij acht jaar lang leiding aan de business unit Global architecture, engineering & construction.

Bij Autodesk was Bhatt ook verantwoordelijk voor het overnamebeleid, de samenwerkingsverbanden en de bedrijfsstrategische planning. Begin 2000 was hij werkzaam als financieel directeur en manager business developent bij Buzzsaw.com, dat in 2001 in handen kwam van Autodesk. Eerder was Bhatt werkzaam als zakenbankier.

Jay Bhatt zal zich bij middleware-specialist Progress moeten richten op hernieuwde groei nu het bedrijf het in de tweede helft van 2011 lastig heeft gekregen. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 augustus 2011, bleef de omzet onverwachts staan op ruim 128 miljoen dollar in vergelijking met een jaar eerder. In het tweede kwartaal was de omzet nog gestegen naar ruim 134 miljoen euro. De nettowinst daalde van 9,2 naar 8,6 miljoen dollar.

Een van zijn aandachtspunten zal zijn om het technologieportfolio van Progress nog sterker onder de aandacht van partners en klanten te brengen. Progress biedt het applicatieplatform Open Edge aan waarmee dynamische applicaties voor gegevensrijke bedrijfsprocessen zijn te ontwikkelen. Ook beschikt het bedrijf over een set middlewaretools.

De vertrekkende topman Richard Reidy is een oudgediende bij Progress. Hij geldt als een van de eerste ontwikkelaars van het Open Edge-platform en werd in 2009 benoemd tot ceo. Reidy vernieuwde het productenportfolio aanzienlijk, maar kondigde een paar maanden terug aan plaats te willen maken voor een topman die een groeistrategie versneld tot uitvoer moet brengen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content