Ict-dienstverlener Satyam krijgt een nieuwe directeur. A.S. Murty moet het vertrouwen van klanten in de dienstverlener herstellen. Hij volgt Ramalinga Raju op die onlangs toegaf dat hij boekhoudfraude pleegde.

A.S. Murty, die wordt aangesproken als 'ASM', werkt al 15 jaar bij de Indiase dienstverlener. In zijn recentste functie was hij Chief Delivery Officer. Voordien was hij onder meer hoofd van HR en hoofd van de verticale afdeling voor de verzekeringssector. Hij is ingenieur van opleiding en werkte voordien ook bij Tata Consultancy Services (TCS).

"Ik heb geen verkeerd beeld van de grote taak die voor ons ligt, maar ik ben er van overtuigd dat ik, samen met mijn collega's, het onmogelijke kan bereiken", zegt Murty. De nieuwe ceo hoopt vooral het vertrouwen van klanten in Satyam te herstellen. Homi Khusrokhan en Partho Datta zijn aangewezen als adviseurs. Zij moeten de ceo ondersteunen bij beslissingen.

De twee broers Raju, oprichters van Satyam, zijn op vrijdag 9 januari 2009 opgepakt. Ramalinga Raju gaf in een brief aan het bestuur van de dienstverlener toe dat hij verkeerde cijfers heeft gepubliceerd. Hij probeerde het verschil op de balans op te lossen door een bedrijf van de familie Raju te verkopen aan Satyam. Aandeelhouders gingen hier echter niet mee akkoord.

In samenwerking met Computable

Ict-dienstverlener Satyam krijgt een nieuwe directeur. A.S. Murty moet het vertrouwen van klanten in de dienstverlener herstellen. Hij volgt Ramalinga Raju op die onlangs toegaf dat hij boekhoudfraude pleegde. A.S. Murty, die wordt aangesproken als 'ASM', werkt al 15 jaar bij de Indiase dienstverlener. In zijn recentste functie was hij Chief Delivery Officer. Voordien was hij onder meer hoofd van HR en hoofd van de verticale afdeling voor de verzekeringssector. Hij is ingenieur van opleiding en werkte voordien ook bij Tata Consultancy Services (TCS). "Ik heb geen verkeerd beeld van de grote taak die voor ons ligt, maar ik ben er van overtuigd dat ik, samen met mijn collega's, het onmogelijke kan bereiken", zegt Murty. De nieuwe ceo hoopt vooral het vertrouwen van klanten in Satyam te herstellen. Homi Khusrokhan en Partho Datta zijn aangewezen als adviseurs. Zij moeten de ceo ondersteunen bij beslissingen. De twee broers Raju, oprichters van Satyam, zijn op vrijdag 9 januari 2009 opgepakt. Ramalinga Raju gaf in een brief aan het bestuur van de dienstverlener toe dat hij verkeerde cijfers heeft gepubliceerd. Hij probeerde het verschil op de balans op te lossen door een bedrijf van de familie Raju te verkopen aan Satyam. Aandeelhouders gingen hier echter niet mee akkoord. In samenwerking met Computable