Siemens Enterprise Communications, de joint venture van Gores en Siemens, heeft een nieuwe ceo. Interim-ceo Mark Stone wordt vervangen door Hamid Akhavan.

De Amerikaan met Iraanse roots Hamid Akhavan (47) is afkomstig van Deutsche Telekom, waar hij sinds juli chief operating officer (coo) was en ook ceo van T-Mobile International. Voordien was hij onder meer cto en cio bij Teligent. Daarvoor werkte hij in verscheidene posities bij andere technologiebedrijven. Ahkavan studeerde aan het California Institute of Technology (Caltech) en haalde een master aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Mark Stone, die interim-ceo was bij Siemens Enterprise, blijft deel uitmaken van het management en chairman van de supervisory board. Hij [vertelde onlangs aan Data News] dat Siemens Enterpise via overnames snel wil groeien om het marktaandeel te vergroten, om technologie binnen te halen of om geografisch uit te breiden. Maar om daarin te slagen, is meer cash nodig, zei hij. "Een beursgang is een mogelijkheid."

Siemens Enterprise Communications, de joint venture van Gores en Siemens, heeft een nieuwe ceo. Interim-ceo Mark Stone wordt vervangen door Hamid Akhavan. De Amerikaan met Iraanse roots Hamid Akhavan (47) is afkomstig van Deutsche Telekom, waar hij sinds juli chief operating officer (coo) was en ook ceo van T-Mobile International. Voordien was hij onder meer cto en cio bij Teligent. Daarvoor werkte hij in verscheidene posities bij andere technologiebedrijven. Ahkavan studeerde aan het California Institute of Technology (Caltech) en haalde een master aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Mark Stone, die interim-ceo was bij Siemens Enterprise, blijft deel uitmaken van het management en chairman van de supervisory board. Hij [vertelde onlangs aan Data News] dat Siemens Enterpise via overnames snel wil groeien om het marktaandeel te vergroten, om technologie binnen te halen of om geografisch uit te breiden. Maar om daarin te slagen, is meer cash nodig, zei hij. "Een beursgang is een mogelijkheid."