Het Leuvense draadloze technologiebedrijf Option vervangt zijn Amerikaanse financieel directeur JP Ziegler door de Belg Jan Smits.

Jan Smits wordt verantwoordelijk voor alle internationale financiële activiteiten van de Option-groep, voor de financiële consolidatie en rapportering en voor de relaties met de investeerders.

Smits startte zijn carrière bij Coopers & Lybrand en Van Ussel Bedrijfsrevisoren. Hij vervulde ook een aantal functies binnen de boekhouding en het financiële management van Pluma en Massive. In 1990 werd hij cfo van Punch International in België. Na 15 jaar werd hij cfo en lid van de Raad van Bestuur van Punch Graphix in Londen en dit via de beursgang van het bedrijf op de London Stock Exchange (Aim). Vanaf april 2007 bouwde en managede hij de fabriek van Punch Powertrain in Nanjing, China. Sinds 2010 adviseerde hij bedrijven op het vlak van corporate finance-materies.

JP Ziegler, die in 2008 cfo werd van Option, verlaat het bedrijf "om zich te richten op nieuwe opportuniteiten". Hij kwam in een periode toen Option volop aan het uitbreiden was. De crisis sloeg het bedrijf terug, waardoor het moet focussen op bepaalde markten. Option "heeft op dit ogenblik andere vaardigheden nodig", klinkt het.

Het Leuvense draadloze technologiebedrijf Option vervangt zijn Amerikaanse financieel directeur JP Ziegler door de Belg Jan Smits. Jan Smits wordt verantwoordelijk voor alle internationale financiële activiteiten van de Option-groep, voor de financiële consolidatie en rapportering en voor de relaties met de investeerders. Smits startte zijn carrière bij Coopers & Lybrand en Van Ussel Bedrijfsrevisoren. Hij vervulde ook een aantal functies binnen de boekhouding en het financiële management van Pluma en Massive. In 1990 werd hij cfo van Punch International in België. Na 15 jaar werd hij cfo en lid van de Raad van Bestuur van Punch Graphix in Londen en dit via de beursgang van het bedrijf op de London Stock Exchange (Aim). Vanaf april 2007 bouwde en managede hij de fabriek van Punch Powertrain in Nanjing, China. Sinds 2010 adviseerde hij bedrijven op het vlak van corporate finance-materies. JP Ziegler, die in 2008 cfo werd van Option, verlaat het bedrijf "om zich te richten op nieuwe opportuniteiten". Hij kwam in een periode toen Option volop aan het uitbreiden was. De crisis sloeg het bedrijf terug, waardoor het moet focussen op bepaalde markten. Option "heeft op dit ogenblik andere vaardigheden nodig", klinkt het.