Nieuwe chip laadt smartphonebatterij op in 10 minuten

© iStock
Wim Kopinga Freelance journalist

Het opladen van je telefoon gaat al steeds sneller, maar over niet al te lang moet dit in 10 minuten al mogelijk zijn.

Het kan behoorlijk irritant zijn om in de buurt van een stopcontact gebukt je Facebook te checken terwijl je smartphone meer dan een uur aan het opladen is, maar binnenkort komt hier verandering in. Als de nieuwe chip van Professor Rachid Yazami, van Singapore’s Nanyang Technische Universiteit, dan in je smartphone zit tenminste. Terwijl je even uit het raam kijkt of wat te drinken pakt, is je telefoon al opgeladen.

De chip is zo klein, dat hij in de meeste batterijen past. Daarom hoopt Yazami dat hij in veel apparaten gebruikt zal worden – van smartphones tot elektrische auto’s. Hij is hierover in gesprek met Sony, Sanyo en Samsung. Binnenkort hoopt hij aan te schuiven bij Tesla, voor mogelijke implantatie in de elektrische auto’s van het bedrijf.

“De huidige batterijen houden geen rekening met de gezondheid van de batterij”, zegt Yamazi tegen Techradar. “Ze zenden altijd dezelfde lading naar het toestel, maar met deze chip kan de lading gereguleerd worden – zo wordt de batterij niet beschadigd.”

Het is nog wel even wachten voor het zover is, want verwacht wordt dat hij eind 2016 op de markt komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content