Ook voor pc's met nieuwe generaties AMD en Qualcomm-processors moeten het stellen zonder de terugvalmogelijkheid op een ouder besturingssysteem, is de boodschap van een officiële Microsoft-blog. Zo werkt Qualcomm's nieuwste '8996' chips alleen nog met Windows 10 net als 'Bristol Ridge' processorlijn van AMD.

De nieuwe strategie betekent een omkeer in het beleid van Microsoft. Tot nog toe was het om een gegeven moment niet meer mogelijk met oude hardware het nieuwste besturingssysteem te gebruiken. Nu kun je de nieuwe hardware niet meer met oudere, maar courante besturingssystemen gebruiken.

In het beste geval lukt het wel de oudere versie van het besturingssysteem te installeren maar levert Microsoft er vervolgens geen updates meer voor via Windows Update. In veel gevallen weigert de pc gewoon het oudere besturingssysteem te accepteren.

Skylake krijgt enig uitstel

Microsoft ziet Skylake als een overgangsplatform. Het bedrijf gaat een lijst publiceren met systemen waarvoor nog wel ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 wordt gegeven. Die ondersteuning is dan gegarandeerd tot 17 juli 2017. Microsoft heeft deze ontsnappingsclausule vooral bedacht voor bedrijven die zo ruim twee jaar langer de tijd hebben om organisatiebreed te migreren naar Windows 10, maar ondertussen toch vast nieuwe hardware kunnen aanschaffen. Overigens hebben zij natuurlijk ook de mogelijkheid nieuwe hardware te kopen met processoren uit de Broadwell-generatie die nog ruim voorradig zijn.

Het nieuwe beleid is een van de gereedschappen die Microsoft toepast om gebruikers zo snel mogelijk allemaal op de laatste versie van het besturingssysteem te krijgen. Ook voor de chipsleveranciers is de eenvormigheid prettig omdat zij niet langer de verplichting hebben te testen of hun chips ook werken met de oudere besturingssystemen. Microsoft benadrukt dat deze aanpak een betere integratie van hard- en software mogelijk maakt.

Bron: Automatiseringgids

Ook voor pc's met nieuwe generaties AMD en Qualcomm-processors moeten het stellen zonder de terugvalmogelijkheid op een ouder besturingssysteem, is de boodschap van een officiële Microsoft-blog. Zo werkt Qualcomm's nieuwste '8996' chips alleen nog met Windows 10 net als 'Bristol Ridge' processorlijn van AMD.De nieuwe strategie betekent een omkeer in het beleid van Microsoft. Tot nog toe was het om een gegeven moment niet meer mogelijk met oude hardware het nieuwste besturingssysteem te gebruiken. Nu kun je de nieuwe hardware niet meer met oudere, maar courante besturingssystemen gebruiken.In het beste geval lukt het wel de oudere versie van het besturingssysteem te installeren maar levert Microsoft er vervolgens geen updates meer voor via Windows Update. In veel gevallen weigert de pc gewoon het oudere besturingssysteem te accepteren.Skylake krijgt enig uitstel Microsoft ziet Skylake als een overgangsplatform. Het bedrijf gaat een lijst publiceren met systemen waarvoor nog wel ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 wordt gegeven. Die ondersteuning is dan gegarandeerd tot 17 juli 2017. Microsoft heeft deze ontsnappingsclausule vooral bedacht voor bedrijven die zo ruim twee jaar langer de tijd hebben om organisatiebreed te migreren naar Windows 10, maar ondertussen toch vast nieuwe hardware kunnen aanschaffen. Overigens hebben zij natuurlijk ook de mogelijkheid nieuwe hardware te kopen met processoren uit de Broadwell-generatie die nog ruim voorradig zijn.Het nieuwe beleid is een van de gereedschappen die Microsoft toepast om gebruikers zo snel mogelijk allemaal op de laatste versie van het besturingssysteem te krijgen. Ook voor de chipsleveranciers is de eenvormigheid prettig omdat zij niet langer de verplichting hebben te testen of hun chips ook werken met de oudere besturingssystemen. Microsoft benadrukt dat deze aanpak een betere integratie van hard- en software mogelijk maakt. Bron: Automatiseringgids