Charles Davies wordt group chief technology officer bij TomTom. Davies komt van Nokia waar hij vp technology adviser was en de R&D-afdeling voor devices in goede banen leidde. Daarvoor was de Engelsman zes jaar lang cto bij Symbian nadat hij eerder bij Psion een mooie carrière opbouwde.

In totaal brengt hij twintig jaar mobiele ervaring binnen bij TomTom. Die zal hij kunnen gebruiken om het bedrijf sterker op de 'online' kaart te zetten en de groeiende concurrentie van bijvoorbeeld Google, maar ook van zijn vorige werkgever Nokia op te vangen. Sinds begin juni is Google Maps Navigation ook in België beschikbaar, en ook Nokia heeft een gratis navigatieprogramma voor zijn smartphones.

Charles Davies wordt group chief technology officer bij TomTom. Davies komt van Nokia waar hij vp technology adviser was en de R&D-afdeling voor devices in goede banen leidde. Daarvoor was de Engelsman zes jaar lang cto bij Symbian nadat hij eerder bij Psion een mooie carrière opbouwde. In totaal brengt hij twintig jaar mobiele ervaring binnen bij TomTom. Die zal hij kunnen gebruiken om het bedrijf sterker op de 'online' kaart te zetten en de groeiende concurrentie van bijvoorbeeld Google, maar ook van zijn vorige werkgever Nokia op te vangen. Sinds begin juni is Google Maps Navigation ook in België beschikbaar, en ook Nokia heeft een gratis navigatieprogramma voor zijn smartphones.