Het nieuwe gebouw zal voor 3.500 leerlingen een klemtoon leggen op werkplaatsen, ontmoetingsruimtes en plekken om samen te werken. Ook e-learning en andere innovatieve leermethoden krijgen bijkomende aandacht. "Leerlingen nemen het klassiek onderwijs, met een docent die voor de klas aan een bord staat, niet langer goed op", zegt algemeen directeur Tomas Legrand van de Arteveldehogeschool.

De Arteveldehogeschool wil de buurt ook doorgedreven betrekken in het project. Zo kan een medische opleiding patiënten in de buurt werven en zal een deel van het gebouw gebruikt kunnen worden tijdens vakantie- en blokperiodes.

Donderdagochtend ondertekenen beide partners het project, waarvoor een wedstrijd wordt uitgeschreven. Het project voorziet ook in woongelegenheid. Daarvoor zal een private partner gezocht worden.

Het nieuwe gebouw zal voor 3.500 leerlingen een klemtoon leggen op werkplaatsen, ontmoetingsruimtes en plekken om samen te werken. Ook e-learning en andere innovatieve leermethoden krijgen bijkomende aandacht. "Leerlingen nemen het klassiek onderwijs, met een docent die voor de klas aan een bord staat, niet langer goed op", zegt algemeen directeur Tomas Legrand van de Arteveldehogeschool.De Arteveldehogeschool wil de buurt ook doorgedreven betrekken in het project. Zo kan een medische opleiding patiënten in de buurt werven en zal een deel van het gebouw gebruikt kunnen worden tijdens vakantie- en blokperiodes. Donderdagochtend ondertekenen beide partners het project, waarvoor een wedstrijd wordt uitgeschreven. Het project voorziet ook in woongelegenheid. Daarvoor zal een private partner gezocht worden.