De komende drie jaar trekt de Brusselse regering een kleine 5 miljoen euro uit voor de aankoop van nieuw informaticamateriaal in bijna 400 lagere scholen in de hoofdstad. Dat meldt Brussels minister bevoegd voor Gewestelijke Informatica Brigitte Grouwels.

De aankoop past binnen het gewestelijke multimediaplan waarmee Brussel alle scholen uit het lager en het middelbaar onderwijs van moderne informaticauitrusting wil voorzien.

Concreet zullen door de nieuwe investering 394 lagere scholen elk acht pc's, een server, een laserprinter en een digitale projector ontvangen om hun bestaande computerklassen uit te breiden. De 394 scholen maken nu al deel uit van het multimediaplan.

"Het is belangrijk om jonge Brusselaars snel vertrouwd te maken met moderne computertoepassingen", zegt Grouwels in een perscommuniqué. "Dit is niet steeds evident, zeker niet wanneer deze leerlingen opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De zogenaamde digitale kloof blijft immers voor heel wat gezinnen onoverbrugbaar."

Bron: Belga

De komende drie jaar trekt de Brusselse regering een kleine 5 miljoen euro uit voor de aankoop van nieuw informaticamateriaal in bijna 400 lagere scholen in de hoofdstad. Dat meldt Brussels minister bevoegd voor Gewestelijke Informatica Brigitte Grouwels. De aankoop past binnen het gewestelijke multimediaplan waarmee Brussel alle scholen uit het lager en het middelbaar onderwijs van moderne informaticauitrusting wil voorzien. Concreet zullen door de nieuwe investering 394 lagere scholen elk acht pc's, een server, een laserprinter en een digitale projector ontvangen om hun bestaande computerklassen uit te breiden. De 394 scholen maken nu al deel uit van het multimediaplan. "Het is belangrijk om jonge Brusselaars snel vertrouwd te maken met moderne computertoepassingen", zegt Grouwels in een perscommuniqué. "Dit is niet steeds evident, zeker niet wanneer deze leerlingen opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De zogenaamde digitale kloof blijft immers voor heel wat gezinnen onoverbrugbaar." Bron: Belga